Letecká spoločnosť Finnair zrušila lety 10-tisíc cestujúcim

NETKY.SK • 15 November 2013, 13:30 • 2 min
Letecká spoločnosť Finnair zrušila lety 10-tisíc cestujúcim

HELSINKI - Fínska letecká spoločnosť Finnair oznámila, že zrušila vyše 130 letov plánovaných na dnes či sobotu, čo postihne asi 10.000 cestujúcich. Opatrenie prijala vzhľadom na plánovaný štrajk posádok svojich lietadiel a ďalšieho personálu, ktorý bol však v poslednej minúte zrušený.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa Finnairu Elina Ammalaová povedala, že štrajk by mohol ochromiť národnú leteckú spoločnosť až na dva týždne. Odborové zväzy a predstavitelia leteckej spoločnosti však medzitým uviedli, že štrajk bol odvolaný, pretože obe strany pristúpili dnes ráno na návrh, ktorý im na poslednú chvíľu predložil národný zmierovateľ. Podrobnosti návrhu nezverejnili.

Spoločnosť Finnair začala v boji so stúpajúcimi nákladmi a konkurenciou nízkonákladových leteckých dopravcov uplatňovať program úspor v celkovej výške 260 miliónov eur. Jeho súčasťou je aj zrušenie významného počtu pracovných miest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies