Letecká spoločnosť Asiana ponúka poškodeným 10-tisíc dolárov

NETKY.SK • 12 August 2013, 06:47 • 2 min
Letecká spoločnosť Asiana ponúka poškodeným 10-tisíc dolárov

SOUL- Juhokórejská letecká spoločnosť Asiana Airlines ponúkla poškodeným cestujúcim svojho havarovaného stroja predbežné odškodnenie v hodnote 10-tisíc dolárov.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa spoločnosti v nedeľu zároveň potvrdila, že peniaze určené pre pasažierov stroja, ktorý v júli havaroval v americkom San Franciscu, vyčlenili na úhrady ošetrení utrpených zranení a ďalších nákladov. Spoločnosť totiž podľa nej ešte musí vyhodnotiť rozsah ich zranení. Stanovená suma 10-tisíc dolárov však bude tou najmenšou, bez ohľadu na rozsah zranení, pričom neznamená pokus o urovnanie avizovaných súdnych sporov. Podanie žaloby na spoločnosť už avizovali viacerí poškodení a jedna skupina dokonca žaluje aj americkú spoločnosť Boeing. Práve jej stroj pri pristávaní havaroval.

Lietadlo juhokórejskej leteckej spoločnosti Asiana Airlines začiatkom júla chvostom narazilo o začiatok pristávacej dráhy letiska v San Franciscu, následne sa brušnou časťou kĺzalo po ploche a skončilo značne poškodené a v plameňoch mimo nej. Vážna nehoda na sanfranciskom medzinárodnom letisku si zatiaľ vyžiadala troch mŕtvych a desiatky vážne zranených. Podľa predbežných zistení bola príčinou nešťastia veľmi nízka pristávacia rýchlosť a neskúsenosť pilota so daným typom lietadla. Na jeho palube sa v čase tragédie nachádzalo viac ako 300 ľudí. Stroj typu Boeing 777, ktorý letel zo Soulu, je jedným z najpoužívanejších na svete a pre jeho veľkú kapacitu ho využívajú najmä na dlhšie medzikontinentálne lety.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies