Letecká linka z Bratislavy do Moskvy na neurčitý čas končí

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 09:54 • 2 min
Letecká linka z Bratislavy do Moskvy na neurčitý čas končí

BRATISLAVA - Bratislava príde o letecké spojenie s Moskvou. Ruská spoločnosť UTair ju prevádzkovala štyri roky, toto leto chcela pôvodne voziť cestujúcich jedenkrát týždenne. Linka sa však na neurčitý čas ruší, informovali v dnešnom vydaní Hospodárske noviny (HN).

slovakia

left justify in out

"Ide o priamy dôsledok naplnenia protiruských sankcií medzinárodným spoločenstvom. V tejto chvíli nie je žiadna nádej, že by sa do konca letnej sezóny podarilo linku obnoviť," uviedol pre denník generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika Ivan Trhlík.

 

S podobnými problémami podľa neho zápasia takmer všetky letiská, kde ruské letecké spoločnosti tradične lietali. Výrazného vplyvu na bratislavské letisko sa však neobáva. "Zrušenie tejto linky do Moskvy bude mať na plánované počty prepravených cestujúcich v tomto roku len úplne marginálny vplyv," avizoval Trhlík.

 

HN pripomínajú, že podobný osud mala už skôr linka z Bratislavy do Kyjeva. Pred dvoma rokmi ju spustila Air Onix s frekvenciou štyrikrát týždenne, doplatila však na svoju stanovenú trasu Bratislava - Kyjev - Krym.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona