Letecká doprava vo Švédsku ochromená: Kvôli technickému problému

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 15:58 • 2 min
Letecká doprava vo Švédsku ochromená: Kvôli technickému problému

ŠTOKHOLM - Leteckú dopravu vo Švédsku dnes dočasne ochromil "komunikačný problém", lietadlá nemohli vzlietnuť z troch veľkých letísk vrátane oboch v metropole Štokholm, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vzdušný priestor nad Štokholmom uzavrelo zlyhanie počítača, ktoré malo vplyv na radarový systém, uviedli miestne letecké úrady, podľa ktorých bol problém medzičasom vyriešený.


Hovorkyňa švédskej civilnej leteckej správy Ase Hermannová povedala, že výpadok sa dotkol štokholmských letísk Arlanda a Bromma a letiska Landvetter v druhom najväčšom švédskom meste Göteborgu, z ktorých neštartovali lietadlá. Niektoré lietadlá, ktoré tam mali pristáť, odkláňali.


Podľa hovorkyne zistili, že problém, ktorý vznikol krátko pred poludním, zavinil počítačový systém, pričom meškania letov bolo potrebné očakávať aj z ďalších švédskych letísk. Žiaden z plánovaných letov nebol podľa agentúry AP zrušený.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona