Letecká doprava v Európe v 1. štvrťroku 2012 klesla

NETKY.SK • 9 Máj 2012, 07:04 • 2 min
Letecká doprava v Európe v 1. štvrťroku 2012 klesla

Letecká doprava v Európe v 1. tvrťroku 2012 klesla - Doprava  Letecká doprava v Európe v 1.

slovakia

left justify in out

img

Letecká doprava v Európe v 1. štvrťroku 2012 klesla oproti rovnakému obdobiu minulého roka. Na príčine je dlhová kríza a tiež vlečúce sa dôsledky takzvanej arabskej jari. Oznámila to dnes Európska organizácia pre bezpečnosť leteckej dopravy (Eurocontrol).

Eurocontrol za tri mesiace do konca marca zaregistrovala na starom kontinente 2,12 milióna letov dopravných aj nákladných lietadiel, čo je o 3 % menej ako v 1. kvartáli 2011, pričom jediný segment, ktorý zaznamenal rast, boli tzv. charterové lety.

Nízkonákladové aerolínie pritom zaregistrovali výraznejšie zníženie objemu prepravy, presnejšie 4,3 %, ako tradičné letecké spoločnosti, ktoré vykázali pokles o 3,1 %.

Separátne štatistiky Európskej asociácie prevádzkovateľov letísk (ACI) zase odhalili, že objem nákladnej leteckej prepravy sa od začiatku januára do konca marca znížil medziročne o 4,1 %, zatiaľ čo osobná letecká doprava vzrástla o 3,4 %.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies