Letecká a modelárska šou zaujala divákov, prišlo ich viac ako 2000

NETKY.SK • 8 August 2015, 18:23 • 2 min
Letecká a modelárska šou zaujala divákov, prišlo ich viac ako 2000

HOLÍČ - Najväčšia letecká a modelárska šou regiónu prilákala tisícky ľudí. Aeroklub Holíč v okrese Skalica aj na 16. ročník podujatia pripravil bohatý program. Milovníci lietadiel všetkých vekových kategórií si prišli na svoje.

slovakia

left justify in out

"Nechýbala ani tentokrát akrobatická exhibícia Martina Šonku, letová ukážka vzdušných síl armády SR L-39 Albatros, zlaňovanie a zásah vrtuľníka Ministerstva vnútra SR Mi-17, ukážky protipožiarneho zásahu z vrtuľníka. Diváci zatlieskali aj hromadnému zoskoku parašutistov z L-410 Turbolet. Veľký úspech mali aj vyhliadkové lety na lietadlách a vrtuľníku, ako aj súťaže obrích modelov. Leteckých ukážok bolo neúrekom," priblížil predseda holíčskeho aeroklubu Juraj Sidora s tým, že pre deti pripravili organizátori jazdu na štvorkolkách, mechanických koníkoch, skákací hrad a ďalšie.

 

Letecko-modelárska časť celého podujatia sa uskutočnila vďaka nadšeniu členov Letecko-modelárskeho klubu pri Aeroklube Holíč, ktorí desiatky svojich modelov predstavili na ploche i s letovými ukážkami vo vzduchu. Na svoje si prišli aj milovníci starých veteránov, ktorých prehliadku usporiadali členovia Klubu historických vozidiel z Holíča.

 

Podľa Sidoru na podujatie prišlo v tomto roku viac ako 2000 záujemcov o lietanie. Zaujímavosťou tohto ročníka bol prílet 75-ročného pilota z Čiech na Delfíne L-29. "Ján Veselý z Brna predviedol perfektnú ukážku na lietadle, ktoré bolo odsúdené na šrotovanie. O lietadlo sa vzorne stará a je v jeho súkromnom vlastníctve," uzavrel Sidora.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies