Letci si myslia,že tragédiu mohla zapríčiniť chyba pilota

NETKY.SK • 9 Júl 2010, 07:35 • 2 min
Letci si myslia,že tragédiu mohla zapríčiniť chyba pilota

Letci si myslia,že tragédiu mohla zapríčiniť chyba pilota

slovakia

left justify in out

img

Skúsení letci z prievidzského letiska predpokladajú, že príčinou štvrtkovej tragédie, pri ktorej po páde vetroňa zahynul jeden zo súťažiacich na 31. FAI majstrovstvách sveta v bezmotorovom lietaní vetroňov, mohla zapríčiniť chyba pilota.
      Nevylučujú však ani zdravotné ťažkosti, infarkt alebo úpal, pretože piloti dosť dlhý čas musia čakať na štart na slnku. Všetko však ukáže až pitva a najmä vyšetrovanie, ktoré zabezpečuje Útvar odborného vyšetrovania leteckých nehôd a incidentov Ministerstva dopravy pôšt a telekomunikácií SR.
      Podľa spolusúťažiacich, svedkov nehody, sa údajne dostal do takzvanej vývrtky. Tieto situácie však všetci adepti lietania špeciálne nacvičujú a vedia ich zvládnuť, tvrdí jeden z aviatikov, ktorý má tisícky hodín nalietaných na bezmotorových i motorových lietadlách a pracuje aj ako letecký inštruktor.
      Podľa vyhlásenia organizátorov letecká nehoda sa stala približne o 13.50 h počas štvrtej letovej disciplíny. Došlo k nej 1,5 km východne od kameňolomu pri Turčianskych Tepliciach.
      Súťažilo sa opäť iba v dvoch triedach, v klubovej sa darilo najlepšie Nemcovi Matthiasovi Sturmovi, vo svetovej Martinovi Hrivnovi.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies