Lesy SR tento rok ponúkajú na trh 5000 vianočných stromčekov

NETKY.SK • 19 December 2015, 16:28 • 2 min
Lesy SR tento rok ponúkajú na trh 5000 vianočných stromčekov

BRATISLAVA - Lesy Slovenskej republiky, štátny podnik, v tomto roku ponúkajú na trh približne 5000 vianočných stromčekov prostredníctvom niektorých lesných správ a odštepného závodu Semenoles Liptovský Hrádok, ktorý pestuje stromčeky na plantážach.

slovakia

left justify in out

"Pomer tohto predaja je približne pol na pol," uviedol pre TASR hovorca štátneho podniku Vlastimil Rezek.

Na lesných správach sú, respektíve boli na predaj najmä smreky obyčajné a borovice lesné. "Približne 10 % z predaja boli jedle," spresnil.

 

Odštepný závod Semenoles Liptovský Hrádok podľa hovorcu pestuje vianočné stromčeky na viacerých plantážach, na celkovej ploche viac ako 22 hektárov a pri počte približne 65.000 kusov.

 

Lesné správy podľa jeho informácií predávajú iba nadbytočné stromčeky z produkčných porastov, preto nedosahujú takú kvalitu ako stromčeky pestované na plantážach.

 

"Nakoľko ide o prerezávku z produkčných porastov, predávajú sa iba v lokalitách, kde sú väčšie plochy ihličnatých porastov, najmä v strede a na severe Slovenska, a tiež borovice na Záhorí. Druhou podmienkou je záujem o tieto stromčeky, ktorý registrujeme najmä v okolí väčších miest. V menších obciach stredného Slovenska nie je dlhodobo o stromčeky z lesných správ záujem," dodal Rezek.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies