Lesy SR menia obchodnú politiku, chcú zvýšiť transparentnosť

NETKY.SK • 4 Október 2016, 15:46 • 2 min
Lesy SR menia obchodnú politiku, chcú zvýšiť transparentnosť

BRATISLAVA - Štátny podnik Lesy Slovenskej republiky pripravil nové zásady a priority obchodnej politiky, ktoré majú zefektívniť obchodovanie s drevom. Po novom sa má skúmať rating obchodných partnerov, upraviť čas platnosti zmlúv a zabezpečiť, aby odberateľom bol domáci spracovateľ dreva. Informovalo o tom Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV).

slovakia

left justify in out

Podľa novej obchodnej politiky sa majú zmluvy uzatvárať na obdobie jeden až tri roky. Ako uviedlo MPRV, pre obchodných partnerov to znamená vyššiu stabilitu a plánovateľnosť v predaji dreva. Lesy SR pritom budú prihliadať predovšetkým na dosiahnutie maximálnej ceny u finančne stabilného obchodného partnera. Štátny podnik tým chce zvýšiť transparentnosť a dosiahnuť pozitívne hospodárske výsledky.

 

Lesy SR tým podľa agrorezortu odstraňujú kritizovanú rôznorodosť dĺžky platnosti obchodných zmlúv. Niektorí obchodní partneri majú podľa MPRV zmluvy o odbere dreva na desať rokov, väčšina má však len štvrťročné a ročné zmluvy.

 

Štátny podnik Lesy SR hospodári na výmere viac ako 893 tisíc hektárov, čo tvorí 45 % lesného pôdneho fondu Slovenska. Z toho 76,7 % tvoria lesy hospodárske, 15,5 % lesy ochranné a 7,8 % účelové lesy. Najväčší podiel tvoria listnaté lesy 64 %.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies