Lesy ČR varovali pred medveďom: Pohybuje sa pri slovenských hraniciach v okrese Břeclav

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 12:25 • 2 min
Lesy ČR varovali pred medveďom: Pohybuje sa pri slovenských hraniciach v okrese Břeclav

BŘECLAV - Medveď, ktorý sa na južnú Moravu zatúlal zrejme zo Slovenska, vystrašil v utorok večer 15-ročnú jazdkyňu na koni v okrese Břeclav. Břeclavská radnica a Lesy Českej republiky vyzvali ľudí na opatrnosť, pretože šelma môže mať hlad.

slovakia

left justify in out

"Medveď sa objavil kúsok od štátnej hranice so Slovenskom. Stretlo ho v lese 15-ročné dievča idúce na koni. Keď sa medveď postavil proti nej, kôň sa vzopol. Jazdkyňa sa našťastie udržala (v sedle) a ušla. Medveď ju chvíľu prenasledoval, ale potom ho stratila z dohľadu," citoval server iDnes.cz hovorkyňu Lesov ČR Evu Jouklovú.

 

Hovorkyňa upozornila, že "je možné, že má medveď hlad" a preto sa približuje k sídlam ľudí.

Podľa hovorkyne radnice mesta Břeclav Elišky Windovej uskutočnia dnes pracovníci odboru životného prostredia pátranie v teréne, aby zaistili stopy a potvrdili výskyt medveďa.

 

Medveď sa v danej oblasti objavil aj v roku 2012, vtedy ho ľudia videli medzi Břeclavou a Lanžhotom. "Vtedy sám odišiel. Jeho správanie nemožno predpokladať, ale očakávame niečo podobné," dodala hovorkyňa Lesov ČR.

 

V Česku sa medvede vyskytujú iba zriedkavo, najčastejšie v Beskydách, Javorníkoch a na pomedzí Bielych Karpát.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies