Lester Peltier pôjde na operáciu

NETKY.SK • 22 Máj 2013, 14:00 • 2 min
Lester Peltier pôjde na operáciu

BRATISLAVA - S desiatimi gólmi najlepší strelec čerstvého držiteľa majstrovského titulu v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži ŠK Slovan Bratislava Lester Peltier už možno nenastúpi na trávnik v zostávajúcich dvoch kolách tejto sezóny. Dôvodom sú pretrvávajúce problémy s kolenom u 24-ročného útočníka či krídelníka z Trinidadu a Tobaga (nar. 13. 9. 1988) a blížiaci sa možný operačný zákrok.

slovakia

left justify in out

"Lester by mal ísť čo nevidieť na vyšetrenie magnetickou rezonanciou, aby sme vedeli, v akom stave sú jeho zdravotné problémy s kolenom," uviedol pre agentúru SITA generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Petr Kašpar.

"Belasí" počas uplynulého víkendu oslavovali v predstihu rekordný siedmy primát v ére samostatnosti SR, dve kolá pred koncom majú pred druhou v poradí Senicou nepreklenuteľný 7-bodový náskok. Do skončenia Corgoň ligy 2012/2013 čaká na futbalistov Slovana ešte stredajší duel na Pasienkoch proti Nitre a nedeľňajšia derniéra v Banskej Bystrici s domácou Duklou. "Lekári mi odporučili menší zákrok na menisku. Dohodli sme sa, že jarné zápasy ešte odohrám. Ak by sa nám v predstihu podarilo získať titul (od soboty 18. mája je to už realita, pozn.), je pravdepodobné, že zvyšné kolá vynechám a pôjdem radšej čím skôr na operáciu. Všetko je naplánované tak, aby som rekonvalescenciu absolvoval počas letnej dovolenky. V takom prípade by som mal stihnúť podstatnú časť prípravy na novú sezónu," uviedol rýchlonohý zakončovateľ pre klubový magazín ešte predtým, ako sa Slovan dočkal celkového prvenstva v tomto súťažnom ročníku. Do bratislavského mužstva prestúpil L. Peltier vlani v júni z konkurenčného AS Trenčín a podpísal štvorročnú zmluvu.

V nedeľňajšom neúspešnom dueli 31. kola Corgoň ligy v Zlatých Moravciach (0:1) odohral reprezentant Trinidadu a Tobaga iba prvý polčas, po zmene strán ho nahradil Marek Kuzma. "Peltier išiel z ihriska dolu, lebo jednoducho odohral celú sezónu a v dôležitých zápasoch nám veľmi pomohol. Zápas s FC ViOn nebol pre nás až taký dôležitý, aby som ho držal na trávniku. Navyše, má problémy s kolenom, čiže som Lestera stiahol skôr. Chcel som, aby nastúpil aspoň na polčas, keď už s nami cestoval do Zlatých Moraviec. Pravdepodobne ho čaká operácia, preto striedal. Chcel som vidieť v akcii aj Mareka Kuzmu, ktorý dlhšie nehral, aby sme vedeli, s kým rátať do budúcnosti a s kým nie," uviedol po ostatnom ligovom vystúpení Slovana aj na adresu Peltiera tréner Samuel Slovák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona