Lesný požiar v Zabajkalskej oblasti vyčíňa na 172-tisíc hektároch

NETKY.SK • 27 Apríl 2015, 10:03 • 2 min
Lesný požiar v Zabajkalskej oblasti vyčíňa na 172-tisíc hektároch

MOSKVA - Lesné požiare v Zabajkalskom kraji na východe ruskej Sibíri sa za posledných 24 hodín rozšírili o ďalších 30.000 hektárov: lesné porasty teraz horia na 172.000 hektároch, oznámila dnes s odvolaním sa na lesnú správu oblasti agentúra TASS. Obce a mestá v oblasti nie sú požiarmi ohrozené.

slovakia

left justify in out

Lesná správa spresnila, že v Zabajkalskom kraji registrujú celkovo 60 ohnísk lesných požiarov, pričom 19 z nich - zasahujúcich plochu 8300 hektárov - sa podarilo lokalizovať.

 

S požiarmi zápasí 1500 ľudí vrátane takmer 500 výsadkárov. Nasadených je 270 kusov hasičskej techniky. V oblasti je vyhlásený mimoriadny stav.

 

 

Lesné požiare v Zabajkalskom kraji vyčíňajú od 19. marca, pričom silný vietor v polovici apríla spôsobil, že dovtedy lesné a stepné požiare zachvátili aj niekoľko obcí, pričom zhoreli štátne budovy, súkromné domy, chaty i poľnohospodárske objekty. O život prišlo šesť ľudí a desiatky utrpeli zranenia.

 

Úrady pred niekoľkými dňami oznámili, že prakticky všetky požiare v Zabajkalskom kraji vypukli vinou človeka.

Zložitá situácia v súvislosti s lesnými požiarmi je aj v Chakaskej a Tuvianskej republike na juhu Sibíri.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies