Lesný požiar v Novom Mexiku vyhnal z domovov 200 ľudí, s ohňom bojuje sto hasičov

NETKY.SK • 16 Jún 2017, 10:36 • 2 min
Lesný požiar v Novom Mexiku vyhnal z domovov 200 ľudí, s ohňom bojuje sto hasičov

SANTA FE - Pre lesný požiar v americkom štáte Nové Mexiko, ktorý už zničil približne 242 hektárov, museli evakuovať 200 ľudí.

slovakia

left justify in out

Podľa úradov oheň v oblasti Jemez Mountains západne od mesta Los Alamos rýchlo postupuje a je ho možné vidieť aj z niekoľkých kilometrov. Podľa Julie Ann Overton, hovorkyne Santa Fe National Forest, požiar je približne 32 kilometrov od spomínaného Los Alamos, no veria, že ho nezasiahne.

S ohňom, ktorý by mohol ohroziť okolo 300 budov, bojuje približne sto hasičov s pomocou troch hasičských lietadiel či helikoptéry. Guvernérka Susana Martinez aktivovala štátne pohotovostné centrum.

 

"Obyvatelia Nového Mexika veľmi dobre vedia, aké môžu byť lesné požiare zničujúce. Spoločne čelíme tohtoročnej sezóne požiarov a pripomíname, aby sa všetci chránili a boli pripravení," uviedla politička.

Príčina požiaru, ktorý zaznamenali vo štvrtok, zatiaľ nie je známa. Bezpečnostné zložky v súvislosti s evakuáciou ľudí uzatvorili časť diaľnice číslo 4.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies