Lesný požiar v kalifornskej oblasti Big Sur zničil 15 domov

NETKY.SK • 17 December 2013, 16:50 • 2 min
Lesný požiar v kalifornskej oblasti Big Sur zničil 15 domov

BIG SUR - Lesný požiar v pobrežnej oblasti Big Sur v Kalifornii zničil najmenej 15 domov a 150 ľudí museli evakuovať, uviedla dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Plamene pohltili približne 200 hektárov v lokalite Pfeiffer Ridge, v blízkosti národnej lesnej rezervácie Los Padres. Požiar vypukol v pondelok a príčinu jeho vzniku vyšetrujú. Americké úrady dúfajú, že sa im požiar podarí ohraničiť ešte tento týždeň. Červený kríž postavil v noci na dnes prístrešok pre ľudí, ktorí museli utiecť pred požiarom.

Do hasenia požiaru sa zapojilo 625 hasičov, pomáhali helikoptéry a lietadlá na hasenie ohňa. Diaľnica 1 zostala pre dopravu otvorená, avšak bola len ťažko priechodná pre množstvo zásahových vozidiel. Oblasť Big Sur je obľúbenou turistickou destináciou pozdĺž pobrežia strednej Kalifornie, s luxusnými letoviskami a prekrásnymi výhľadmi na Tichý oceán.

Lesný požiar tak neskoro v závere roka je nezvyčajný, ale nebolo to prekvapujúce. Kalifornia totiž zažíva najsuchší rok, aký tu doteraz zaznamenali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies