Lesný požiar v Kalifornii sa šíri, evakuovali 200 domov

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 09:02 • 2 min
Lesný požiar v Kalifornii sa šíri, evakuovali 200 domov

LOS ANGELES - Lesný požiar v severnej Kalifornii, ktorý si vynútil evakuáciu už 200 domov, sa rozšíril na 13 štvorcových kilometrov. Úrady však v stredu uviedli, že skupiny požiarnikov napredujú v hasení plameňov a pomohlo im pri tom aj zlepšenie počasia. Informácie priniesla tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa požiarnikov oheň v údolí Pope Valley v okrese Napa už pohltil do stredy porasty na ploche 1300 hektárov, čo je o 200 hektárov viac, ako v predchádzajúci deň. Pod kontrolu dostali hasiči 30 percent plameňov.

 

Zástupkyňa šéfa štátnych hasičov Gabrielle Avinová povedala, že posádkam pomohla vyššia vlhkosť a zmiernenie vetra. Očakáva, že tieto podmienky sa udržia.

 

Požiar doteraz poškodil jeden rodinný dom a štyri záhradné stavby. Okrem povinnej evakuácie 200 domov ohrozuje oheň ďalších 180 domov.

 

Zatiaľ nikto nehlásil v súvislosti s požiarom žiadne zranenia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona