Lesný požiar v Kalifornii sa rozšíril aj do Yosemitského národného parku

NETKY.SK • 24 August 2013, 08:21 • 2 min
Lesný požiar v Kalifornii sa rozšíril aj do Yosemitského národného parku

SAN FRANCISCO - Rozsiahly lesný požiar v americkom štáte Kalifornia sa v piatok rozšíril už do svetoznámeho Yosemitského národného parku, oznámila agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Do boja s viacerými ohniskami požiaru v Kalifornii, ktorý už zasiahol plochu o celkovej výmere vyše 40.000 hektárov, sa už zapojilo asi 1800 hasičov podporovaných lietadlami. Kvôli mimoriadne rýchlemu šíreniu plameňov vyhlásil kalifornský guvernér Jerry Brown už v noci na piatok výnimočný stav, uvoľnil dodatočné finančné prostriedky a povolal do služby ďalšie požiarne zbory. 

Snahy o lokalizáciu požiaru výrazne komplikuje sucho, veterné počasie a extrémne množstvo bleskov a stále dochádza k ich šíreniu vo viacerých smeroch. Do piatku večera sa podarilo lokalizovať len asi dve percentá celkovej rozlohy požiaru. Úrady museli uzavriež hlavnú prístupovú cestu do Yosemitského parku zo západu. Turistov táboriacich v údolí Yosemite Valley oheň neohrozil, keďže je od oblasti vzdialený vyše 25 kilometrov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies