Lesný požiar na severe Kalifornie si vyžiadal najmenej päť životov

NETKY.SK • 10 November 2018, 07:48 • 2 min
Lesný požiar na severe Kalifornie si vyžiadal najmenej päť životov

PARADISE - Najmenej päť mŕtvych si už vyžiadal rýchlo sa šíriaci lesný požiar, ktorý pustoší sever amerického štátu Kalifornia. Obete našli v piatok v zhorených vozidlách v oblasti mesta Paradise, informovala s odvolaním sa na kanceláriu miestneho šerifa agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Šerif okresu Butte Korey Honea uviedol, že tamojšie úrady teraz preverujú aj správy o ďalších úmrtiach, ku ktorým v Paradise údajne malo dôjsť.

 

Šerif dodal, že plamene a popadané elektrické vedenie úradom bránia, aby sa do niektorých oblastí dostali.

 

Päť mŕtvych objavili v zhorených vozidlách v tej časti Paradise, kde obyvatelia už vo štvrtok informovali o dopravných zápchach a panike, ktorá vypukla, keď sa snažili ujsť pred požiarom.

 

Hlásenie o vypuknutí lesného požiaru zaznamenali hasiči vo štvrtok o 06.30 h miestneho času. V priebehu necelých šiestich hodín sa oheň v dôsledku pomerne silného vetra rozšíril na plochu takmer 69 kilometrov štvorcových.

 

V piatok už zaberal plochu 285 kilometrov štvorcových. Len v samotnom meste Paradise, z ktorého evakuovali desaťtisíce ľudí, plamene zničili tisíce budov.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies