Lesný požiar na juhu Španielska si vyžiadal evakuáciu 500 ľudí

NETKY.SK • 9 September 2017, 13:56 • 2 min
Lesný požiar na juhu Španielska si vyžiadal evakuáciu 500 ľudí

MADRID - Pohotovostné zložky na juhu Španielska zápasia s rozsiahlym lesným požiarom, ktorý si vyžiadal evakuáciu približne 500 obyvateľov.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia tamojších úradov, ktoré priniesla dnes agentúra AP, ľudí z najmenej siedmich miest na území provincie Sevilla evakuovali prevažne v noci, a to pre zadymenie v dôsledku horiaceho porastu.

 

Ministerka vnútra regiónu Andalúzia, Rosa Aguilarová, informovala o presune uvedeného počtu obyvateľov do bezpečia z preventívnych dôvodov. Približne 120 osobám poskytli prístrešie miestna verejná knižnica, športové stredisko a škola.

 

Proti požiaru, ktorý vypukol v piatok, bojuje viac ako 130 hasičov. Výška plameňov v čele požiaru, ktoré tvorí 20-kilometrovú líniu, dosahuje až 20 metrov. Úrady zatiaľ neuviedli, aká je rozloha spálenej plochy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies