Lesnícka komora vyzýva prezidentku k vetovaniu reformy národných parkov

NETKY.SK • 20 December 2021, 10:48 • 2 min
Lesnícka komora vyzýva prezidentku k vetovaniu reformy národných parkov

BRATISLAVA - Novela zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorá reformu prináša, podľa komory nie je výsledkom vecnej, konštruktívnej a odbornej diskusie so všetkými záujmovými skupinami, ktorých sa týka.

slovakia

left justify in out

img

 

A tak Slovenská lesnícka komora (SLK) vyzýva v liste prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, aby vetovala reformu národných parkov, ktorú schválil parlament. SLK tvrdí, že ide o „niekoľko mesiacov trvajúcu politickú diskusiu medzi poslancami Národnej rady SR, členmi vlády SR a zástupcami politických strán".

 

 

SLK sa vyjdarila cca pred týždňom na sociálnej sieti: „Musíme sa držať prírodných zákonov a podľa nich schvaľovať zákony ľudské, len vtedy to bude fungovať. Slovenská lesnícka komora je presvedčená o tom, že novelou zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorú v utorok schválili poslanci Národnej rady SR, nebolo dodržané Programové vyhlásenie vlády, t. j. sľúbená jednotná správa chránených území. Pod správu envirorezortu majú byť presunuté iba pozemky vo vlastníctve štátu, aj to iba vo 4. a 5. stupni ochrany prírody."

 

Lesnícka komora pripomína, že nie je proti reforme národných parkov, no v prvom rade by mala podporiť ľudí žijúcich na vidieku v chránených územiach. Výsledkom diskusií musí byť podľa komory návrh zákona, ktorý bude mať najmä podporu odborníkov a zástupcov dotknutých záujmových skupín.

 

Prečítajte si: Vláda schválila reformu národných parkov

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies