Lesníci sa starajú o 34 náučných chodníkov v dĺžke 200 kilometrov

NETKY.SK • 23 September 2017, 13:35 • 2 min
Lesníci sa starajú o 34 náučných chodníkov v dĺžke 200 kilometrov

BRATISLAVA - Štátny podnik Lesy SR vybudoval a obnovil za posledných pätnásť rokov 34 lesníckych náučných chodníkov s celkovou dĺžkou viac ako 200 kilometrov.

slovakia

left justify in out

Podľa generálneho riaditeľa Lesov SR Mariana Staníka podnik investuje do ich údržby a revitalizácie nemalé finančné prostriedky. "Od roku 2002 sa venujeme zriaďovaniu, obnove a propagácii lesníckych náučných chodníkov, ktorých sieť sa nachádza na území celého Slovenska," uviedol vo vyhlásení, ktoré poskytol hovorca podniku Radko Srnka.

Pri tvorbe náučných chodníkov Lesy SR podľa Staníka spolupracujú s Klubom slovenských turistov ako aj s obcami a organizáciami jednotlivých mikroregiónov Slovenska. Verejnosti tak zabezpečujú nielen pohodlný prechod lesom, ale prostredníctvom množstva informačných tabúľ ponúkajú aj zaujímavé informácie o faune a flóre daného územia, histórii či mimoriadnych úkazoch. Súčasťou lesníckych náučných chodníkov je aj množstvo lavičiek, rozhľadní, mostíkov, studničky či drevené prístrešky. Chodníky väčšinou dopĺňajú a nadväzujú na turistické trasy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies