Lesné požiare vyčíňali na ostrovoch Thasos a Kefalonia

NETKY.SK • 18 August 2013, 14:10 • 2 min
Lesné požiare vyčíňali na ostrovoch Thasos a Kefalonia

ATÉNY - Centrála hasičského zboru v Aténach však v dnešnom oznámení súčasne varovala, že nebezpečenstvo požiarov je vzhľadom na sucho a silný vietor naďalej "mimoriadne vysoké".

slovakia

left justify in out

Požiare na gréckych turistami vyhľadávaných ostrovoch Thasos a Kefalonia spôsobili značné škody. Za rozsiahleho nasadenia hasičských lietadiel a vrtuľníkov sa plamene podarilo dostať pod kontrolu, informovala tlačová agentúra DPA.

Centrála hasičského zboru v Aténach však v dnešnom oznámení súčasne varovala, že nebezpečenstvo požiarov je vzhľadom na sucho a silný vietor naďalej "mimoriadne vysoké".

Na ostrove Thasos v severnej časti Egejského mora podľa miestnych úradov oheň znížil najmenej 5000 hektárov lesných a krovinatých porastov. Plamene opakovane rozdúchaval silný vietor. Situácia sa však dnes zlepšila po jeho oslabení. V sobotu bolo nad ostrovom vidno husté oblaky dymu, uviedli svedkovia pre DPA. Na niektoré dediny na juhu ostrova padal popol.

Na Kefalonii v Iónskom mori vyčíňali plamene celú sobotu. Až dnes hasiči dostali situáciu pod kontrolu. Lesný požiar hlásili aj na kykladskom ostrove Andros, kde podobne hasiči zastavili šírenie ohňa dnes ráno.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies