Lesné požiare vo východnom Španielsku donútili k evakuácii stovky ľudí

NETKY.SK • 18 Jún 2016, 09:33 • 2 min
Lesné požiare vo východnom Španielsku donútili k evakuácii stovky ľudí

MADRID - Takmer 700 ľudí vo východnom Španielsku sa muselo evakuovať kvôli lesným požiarom. Informovali o tom dnes miestne médiá a predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Približne 400 ľudí bolo nútených opustiť svoje byty neďaleko prístavného mesta Valencia na pobreží Stredozemného mora, uviedli pohotovostné zložky.

 

Nemocnica v meste Carcaixent, južne od Valencie, musela premiestniť vyše 30 svojich pacientov do iných zdravotníckych zariadení. V meste Sagunto opustilo 250 študentov školu v dôsledku hustému dymu.

 

Podľa štátnej rozhlasovej stanice RNE vyčíňajú v regióne štyri požiare, ktoré zatiaľ zničili takmer 3000 hektárov lesnatej oblasti. Hasičský zbor vyslal do boja s plameňmi vyše 25 lietadiel, ale na pomoc urýchlene prišla aj špeciálna armádna jednotka.

 

Príčina požiarov nie je stále známa, pričom predstavitelia nevylúčili podpaľačstvo. "Nemôže byť náhoda, že v takom krátkom čase sa rozhoreli štyri požiare," vyhlásil miestny predstaviteľ Jorge Rodríguez, ktorého citovala agentúra DPA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies