Lesné požiare v Kalifornii sa rýchlo šíria, zranili štyroch hasičov

NETKY.SK • 14 September 2015, 06:59 • 2 min
Lesné požiare v Kalifornii sa rýchlo šíria, zranili štyroch hasičov

LOS ANGELES - Štyria americkí hasiči utrpeli zranenia pri boji s rýchlo sa šíriacimi lesnými požiarmi v severnej a strednej Kalifornii. Niekoľko veľkých lesných požiarov už v tejto časti USA zničilo desiatky domov a v ich dôsledku úrady evakuovali tisícky ľudí do bezpečia.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie hovorcu tamojšieho hasičského zboru Daniela Berlanta s tým, že stav zranených mužov s popáleninami druhého stupňa je stabilizovaný. Lesný požiar nazývaný Valley Fire sa rýchlo šíril od miesta vypuknutia v sobotu popoludní v okrese Lake County severne od San Francisca a dosiaľ stihol pohltiť vyše 10.000 hektárov porastov, uvádza webová stránka kalifornských lesných hasičov.


Zhruba 161 kilometrov juhovýchodne od neho horí ďalší z kalifornských lesných požiarov nazývaný Butte Fire, ktorý spálil vyše 26.000 hektárov zeme a v okresoch Amador County a Calaveras County zničil 86 domov a desiatky ďalších budov. Úrady nariadili v piatok evakuáciu tisícok obyvateľov. S týmto požiarom, ktorý vypukol v stredu neďaleko mesta Jackson v okrese Amador County v strednej Kalifornii bojuje vyše 3800 hasičov.


Porasty na území Kalifornie už týždeň ničí aj ďalší, obrovský požiar nazvaný Rough Fire, ktorému padlo za obeť už viac ako 52.000 hektárov v lesoch v strednej Kalifornii a z domov pred ním uniklo okolo 3500 civilistov. Tento požiar vypukol od bleskov, ktoré sprevádzali silnú búrku v oblasti národného parku Kings Canyon.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona