Lesné požiare v Grécku sú sčasti pod kontrolou

NETKY.SK • 18 Júl 2015, 15:11 • 2 min
Lesné požiare v Grécku sú sčasti pod kontrolou

ATÉNY - Lesné požiare v Grécku sa sčasti podarilo dostať pod kontrolu, informoval hovorca tamojších hasičov.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov nie sú obývané oblasti v ohrození, avšak riziko opätovného vzniku požiarov zostáva značné.

Už pre dnešný deň predpovedajú meteorológovia silný vietor hlavne na juhu Grécka.

 

V priebehu iba niekoľkých hodín vypuklo v piatok v Grécku 59 požiarov, najväčšie z nich zaznamenali na juhu Peloponézskeho polostrova a na jednom z predmestí Atén, píše tlačová agentúra DPA.

 

Medzi prvými, kto reagoval na výzvu Grécka o pomoc, bolo Francúzsko, ktoré vyslalo do oblasti tri lietadlá, posádky ktorých sa mali zapojiť tak do hasenia, ako aj do monitoringu situácie.

 

V Aténach registrujú naďalej na zozname nezvestných 47-ročného muža, ktorý sa podieľal na hasení plameňov na východe gréckej metropoly a od piatka sa neozval rodine, uviedol tamojší rozhlas.

 

Televízne zábery z mestečka Neapolis na juhu Grécka dokumentovali tamojšie vyčíňanie plameňov, ktoré zničili viacero obytných domov i motorových vozidiel. Navyše tu podľa prvých odhadov úradov uhynuli stovky zvierat, domácich i v prírode žijúcich. Požiar zničil tisícky stromov.

 

Na východe hlavného mesta krajiny sa podarilo v hodine dvanástej zachrániť desiatky psov a iné zvieratá z útulku. Ochranári sa dnes za ústretovosť pri akcii poďakovali množstvu vodičov, ktorí v oblasti zastavili a pomohli zvieratá evakuovať do bezpečia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies