Lesné požiare v Grécku majú prvú obeť

NETKY.SK • 19 Júl 2015, 14:17 • 2 min
Lesné požiare v Grécku majú prvú obeť

ATÉNY - Zhorené telesné pozostatky doteraz jedinej známej obete tohtoročných lesných požiarov v Grécku dnes identifikovali.

slovakia

left justify in out

Patria skutočne štyridsaťsedemročnému, od piatka nezvestnému mužovi-policajtovi, ktorý sa podieľal na hasení požiaru na jednom z aténskych predmestí. Informácie priniesol tamojší štátny rozhlas.


Grécki hasiči dnes informovali, že sa im medzičasom podarilo dostať pod kontrolu všetky lesné požiare v krajine. Súčasne však podobne ako rezort vnútra v Aténach upozornili, že nebezpečenstvo opätovného vyčíňania plameňov nebude ani dnes a v pondelok v súvislosti s očakávaným veterným počasím hlavne na juhu krajiny o nič menšie ako doteraz, vyplýva z informácií tlačovej agentúry DPA.

 

V celoštátnej relácii vypuklo v Grécku v priebehu ostatných 48 hodín viac ako 100 lesných požiarov, tri nové požiarnici zlikvidovali v priebehu uplynulej noci na ostrovoch Zakynthos a Skyros, ako aj v okolí mestečka Distomo v centrálnej časti krajiny.


Pre podozrenie z podpaľačstva zadržala grécka polícia v súvislosti s požiarom na jednom z predmestí Atén dvoch mužov vo veku 58 a 67 rokov, informovali v sobotu tamojšie úrady. Podľa oficiálne nepotvrdených správ by malo ísť o včelárov, občanov Bulharska a Grécka, ktorí prispeli k vzniku požiaru na jednom z aténskych predmestí nedbalostným konaním.


Inkriminovaný požiar vypukol v piatok ráno na svahoch hory Hyméttos, populárnej výletnej lokality domácich aj zahraničných turistov, ktorá leží asi 15 kilometrov východne od Atén. Stúpajúci hustý dym zahalil aj aténske predmestie Iliupoli. Plamene, ktoré sa rýchlo šírili a ohrozovali aj tri ďalšie lokality, sa hasičom podarilo dostať pod kontrolu až v priebehu noci nadnes.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona