Lesné požiare v Austrálii zničili desiatky domov, zabíjali aj dobytok

NETKY.SK • 19 Marec 2018, 07:43 • 2 min
Lesné požiare v Austrálii zničili desiatky domov, zabíjali aj dobytok

CANBERRA - Lesné požiare na juhovýchode Austrálie zničili cez víkend desiatky domov, viedli k prerušeniu dodávok elektriny pre tisíce ďalších a zabíjali dobytok.

slovakia

left justify in out

Úrady vyzvali v pondelok obyvateľov, aby boli naďalej ostražití, hoci väčšinu požiarov sa podarilo dostať pod kontrolu. Správy o vážnych zraneniach sa neobjavili. Stovky ľudí však museli utiecť zo svojich domovov a požiare spôsobili rozsiahle škody vo vidieckych oblastiach štátov Viktória a Nový Južný Wales, informovali agentúry Reuters a AP.

 

Najhoršie zasiahnutým mestom je Tathra na južnom pobreží Nového Južného Walesu, kde bolo vážne poškodených alebo zničených viac než 70 domov a ďalších objektov. Požiar tam vypukol v lese niekedy okolo nedeľňajšieho poludnia, uviedli hasičské zdroje.

 

V susednej Viktórii cez víkend zničili tri požiare najmenej 18 domov a 40.000 domácností zostalo bez elektrickej energie, informovala civilná ochrana. Odhady počtu uhynutých oviec a ďalšieho dobytka nie sú podľa nej zatiaľ k dispozícii.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies