Lesné požiare horia v Španielsku už tri dni, evakuovali 3000 ľudí

NETKY.SK • 9 August 2015, 10:00 • 2 min
Lesné požiare horia v Španielsku už tri dni, evakuovali 3000 ľudí

MADRID - Silné vetry rozdúchavajú lesné požiare na juhozápade Španielska,, ktoré včera zúrili mimo kontroly už tretím dňom a vyžiadali si evakuáciu najmenej 3000 ľudí, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Uviedla, že z mesta Hoyos museli v sobotu ráno evakuovať asi 1000 obyvateľov, ďalších 2000 predtým evakuovali z dedín Acebo a Perales del Puerto spoločne s turistami z priľahlého kempu.

 

Predseda regionálnej vlády v autonómnom spoločenstve Extremadura, ktoré hraničí s Portugalskom, Fernández Vara povedal, že plamene v pohorí Sierra de Gata pohltili od štvrtka už vyše 6500 hektárov porastov. Dôkazy podľa jeho slov naznačujú, že za vznikom viacerých separátnych ohnísk požiarov "bola ľudská ruka".

 

Hovorkyňa regionálnej vlády Cristina Herrerová povedala, že s ohňom bojuje 16 hasiacich lietadiel a 300 požiarnikov, vrátane tímu zo susedného Portugalska.

 

Španielskym požiarnikom sa podarilo dostať pod kontrolu lesný požiar v regióne Murcía na juhovýchode, kde spálil 700 hektárov, dodala agentúra AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies