Lesná cesta z Opátky v Košickom kraji je prejazdná iba na vlastnú zodpovednosť

NETKY.SK • 29 December 2016, 09:58 • 2 min
Lesná cesta z Opátky v Košickom kraji je prejazdná iba na vlastnú zodpovednosť

KOŠICE – Správa ciest Košického samosprávneho kraja (SC KSK) zabezpečuje úpravu lesnej účelovej cesty medzi Zlatníkom a obcou Opátka, aby zmiernila následky, ktoré spôsobila uzávierka mosta Ružín pre obec Opátka.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa KSK Zuzana Bobríková, lesná účelová cesta Zlatník – Opátka je v štádiu úprav, avšak je prejazdná na vlastnú zodpovednosť.


V rámci monitorovania obchádzkových trás, súvisiacich s uzatvorením mostu cez Ružín, bude SC KSK priebežne zabezpečovať ich zjazdnosť. „Pre náročný terén obslužnej komunikácie slúžiacej pre obyvateľov obce Opátka bude monitoring a z neho vyplývajúce prípadné zásahy vykonávať len za dobrej viditeľnosti. Počas prejazdu vozidla SC KSK touto komunikáciou cestári úsek z oboch strán uzatvoria,“ uviedla Bobríková. Doložila, že vodičom smerujúcim do Opátky, alebo z Opátky po účelovej lesnej komunikácie odporúča správa ciest použiť protišmykové reťaze.


Bobríková informovala, že obchádzková trasa Margecany – Sedlice – Ruske Pekľany - Obišovce – Košice je k dispozícii pre osobné motorové vozidla. Rekonštrukcia úseku na území Košického kraja pri Obišovciach už bola dokončená. Dĺžka uvedenej obchádzkovej trasy je 49,5 km. Pôvodná trasa cez most Ružín – Jahodná – Košice je 38,6 km, čiže obchádzka je dlhšia o 10,9 km. Trasa cez Obišovce Lemešany po diaľnici D1 do Košíc je 50,9 km, číže oproti pôvodnej trase je dlhšia o 12,3 km.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona