Les samovrahov: Perfektné miesto pre smrť, kam vyrážajú aj turisti

NETKY.SK • 24 Január 2018, 13:00 • 2 min
Les samovrahov: Perfektné miesto pre smrť, kam vyrážajú aj turisti

Les Aokigahara leží na úpätí najslávnejšej japonskej hory Fudži. Na pohľad je to veľmi romantické miesto, ale v skutočnosti skôr pripomína nejaký japonský horor. Toto tajomné miesto od staroveku sprevádzali zlovestné povesti a aj v dnešnej dobe je považované za jedno z najnebezpečnejších miest na Zemi.

slovakia

left justify in out

Samovražda - to je téma, ktorá sa históriou Japonska prelína od tých najstarších čias. Pre Japoncov bolo dobrovoľné ukončenie života vždy veľmi dôležité. Dnes sa Japonci najčastejšie zabíjajú v pralese Aokigahara. Úrady tu každý rok nájdu asi stovku ľudí, ktorí tu zomreli vlastnou rukou.

 

Aokigahara je často tiež nazývaný ako Dzyukay - more stromov. Aj keď tomu názov moc nezodpovedá, do tohto lesa sa sústreďujú samovrahovia všetkého druhu, aby tu spáchali samovraždu. V roku 1707, keď sa prebudila k životu sopka Fuji, sa tejto oblasti ako zázrakom erupcia ani nedotkla, ako by sa snáď Aokigahara bála.

 

Z vedeckého hľadiska je ťažké vysvetliť, prečo les samovrahov toľko priťahuje. Zatiaľ je však spoľahlivo známe, že na úpätí hory Fudži, v lese samovrahov, nefungujú kompasy.

 

Než sa sem vydajú turisti, dostávajú špeciálne bezpečnostné pokyny. Pri všetkých lesných cestách sú nainštalované funkčné kamery. V mnohých miestach lesa samovrahov sú rozmiestnené telefóny, aby v prípade, že si niekto z miestnych všimne nejakej podozrivej osoby, mohol okamžite zavolať na políciu, ktorá by mohla zabrániť ďalšiemu pokusu o samovraždu.

 

obrazok

 

Miestni hovoria, že na začiatku 19. storočia do Aokigahara vyvážali japonskí chudobní svoje deti alebo starých príbuzných, o ktorých sa nemohli starať.

 

Do lesa dokonca umiestnili niekoľko tabúľ s nápismi ako: Život je krásny, rozmyslite si to! Samovrahovia najčastejšie chodia do samotného srdca lesa, ktorému sa hovorí juka.


Okrem samovrahov sa do lesa naučili chodiť aj niektorí miestni ľudia, ktorí chcú na neblahom zvyku profitovať a mŕtvych oberajú o ich veci. Veľmi rýchlo totiž zistili, že samovrahovia si idú vziať život s kreditkou, peňaženkou alebo mobilom vo vrecku.

 

Aokigahara tak dodnes má smutné druhé miesto v počte samovrážd na celom svete. Prekonáva ho len americký most Golden Gate.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies