Lepší tím končí, nepochybujú Nemci

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 10:49 • 2 min
Lepší tím končí, nepochybujú Nemci

MARSEILLE - Keď nemecká televízna stanica Das Erste propagovala stredajšie prvé semifinále Portugalsko - Wales na futbalových majstrovstvách Európy vo Francúzsku, zvolila značne neštandardný - a napokon aj veľmi nešťastný - spôsob. "Sformulujeme to jednoducho takto: Dnes sa dozvieme meno finálového súpera Nemecka."

slovakia

left justify in out

Ale nie Nemecko, lež domáce Francúzsko bude v nedeľu 10. júla na Stade de France v severoparížskom Saint-Denis súperom Portugalska vo finále XV. kontinentálneho šampionátu. Štvrtkové marseillské semifinále zvládlo vďaka dvom gólom najlepšieho kanoniera ME Antoina Griezmanna (2:0), hoci očividne nebolo lepším tímom. Ani častejšie držanie lopty (65 %), ani viac striel (17:16), ani viac prihrávok (637:299), nič z toho nebolo Nemcom platné.
"Dominovali, ale Francúzsko bolo efektívnejšie. Tentoraz si na svoju stranu priklonilo aj šťastie. A tak, ako som predpokladal, kľúčoví hráči boli rozdieloví," vyjadril sa pre oficiálny web turnaja bývalý francúzsky kanonier David Trezeguet, ktorý si nenechal ujsť súboj titanov na Stade Vélodrome.


"Boli sme lepším tímom. Vynaložili sme mnoho úsilia, tlačili sa dopredu a boli sme dobrí v hre jedného proti jednému. Penalta proti nám minútu pred koncom prvého polčasu bola nešťastná. Utvorili sme si šance, ale nedokázali sme skórovať. Chýbalo nám potrebné šťastie. Na MS 2010 aj ME 2012 nás z turnaja vyradil lepší súper. Dnes sme boli lepší my než Francúzi, ale rozhodujú góly a výsledok," zdupľoval tréner Nemcov Joachim Löw, ktorý má zmluvu so zväzom platnú do roku 2018. "Dnes sa nepozerám tak ďaleko, ani do zajtrajšieho rána, lebo vyradenie stále bolí. Nebavili sme sa o tom, čo sa udeje, ak by sme prehrali." Prezident DFB Reinhard Grindel však rýchlo rozohnal čierne mraky: "Joachim Löw v pokoji zanalyzuje turnaj. Mužstvo doviedol k titulu majstrov sveta a určite ho bude chcieť obhájiť. Rád s ním budem ďalej pokračovať po tejto ceste."


Semifinálové absencie Samiho Khediru, Maria Gómeza a Matsa Hummelsa, tak isto zranenie Jéroma Boatenga počas zápasu, aj to všetko malo vplyv na (pre)hru nemeckého tímu. "Sú to hráči, ktorých je náročné nahradiť. Tí, čo nastúpili, však splnili všetko, čo sme si povedali. Preukázali dostatok odvahy a niet im čo vyčítať," povedal 56-ročný Löw, podľa ktorého absolvovalo Nemecko vydarený turnaj. "Kolektív srší energiou. Hráči vynaložili veľké úsilie, a to nielen v zápasoch, kde preukázali tímového ducha, ale aj tréningovom centre v Eviane. Bolo pôsobivé, ako tí, čo nehrali, pomáhali mužstvu. Analýza šampionátu bude krátka, nezachytil som z našej strany nejako veľa chýb. Celkovo máme skvelý tím. Vo finále je však Francúzsko. Ak zvíťazíte 2:0, zaslúžite si doň postúpiť. A myslím si, že v ňom prevýši aj Portugalsko, ktoré ma dosiaľ veľmi nepresvedčilo."


"Je až komické, že po najlepšom našom výkone na tomto šampionáte končíme," pridal stredopoliar Toni Kroos, jeden z najlepších Nemcov na ME. "Prehrali sme 0:2, ale nemáme si čo vyčítať. Azda len to veľké množstvo šancí, čo sme spálili. Iba hlavičky mohli byť tri či štyri gólové. Končíme po nešťastnom zápase," zopakoval motor nemeckej zálohy. Podľa brankára Manuela Neuera bola penalta v závere I. polčasu kľúčovým momentom zápasu. "Mali sme príležitosti na skórovanie, ale chýbalo nám šťastie. Nie je nič horšie, ako prehrať v zápase, v ktorom ide o postup do finále. Nechcem povedať, že sme boli lepší, ale výsledok 0:2 nie je férový."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies