Lepčenková mala tiež meldóniový nález, tvrdí fyzioterapeut

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 13:20 • 2 min
Lepčenková  mala tiež meldóniový nález, tvrdí fyzioterapeut

MOSKVA - Americká tenisová reprezentantka s uzbeckým pôvodom Varvara Lepčenková mala rovnako ako Ruska Maria Šarapovová meldóniový nález pri antidopingovej kontrole. Fyzioterapeut Anatolij Glebov, ktorý dlhé roky pomáhal spomenutej Šarapovovej, to povedal pre Sport-Express na základe rozhovoru s otcom Lepčenkovej. Dodal, že hráčke medzičasom už zrušili suspendáciu.

slovakia

left justify in out

Zároveň vyjadril údiv nad tým, že Medzinárodná tenisová federácia (ITF) to urobila v tichosti: "Ak dôvodom bola iná koncentrácia látky v organizme, potom v poriadku. Napriek tomu by však prístup a konanie ITF malo byť rovnaké ako u Šarapovovej."

Dvadsaťdeväťročná ľavoruká niekdajšia 19. žena svetového rebríčka WTA vo dvojhre Lepčenková, teraz 69. v počítačovom poradí, absentovala v súťažnom dianí od konca februára do začiatku mája. Odvtedy sa predstavila v Ríme a tohtotýždňovom Norimbergu, kde už postúpila do osemfinálového 2. kola.

Bývalú jednotku renkingu Šarapovovú predbežne suspendovali 8. marca do doriešenia záležitosti. Dvadsaťdeväťročná držiteľka kariérneho Grand Slamu deň predtým na tlačovej besede v Los Angeles priznala, že počas januárových melbournských grandslamových Australian Open mala pozitívny nález.

 

Uviedla, že z nedbanlivosti nezaregistrovala zmenu a meldónium naďalej užívala. Na zoznam zakázaných látok Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) pribudlo s platnosťou od 1. januára 2016. Publicista Christopher Clarey z New York Times twitterom predznamenal, že antidopingový tribunál ITF podľa jeho informácií bude Šarapovovú vypočúvať 18. - 19. mája v Londýne.

Glebov k záležitosti Šarapovovej skonštatoval: "Telefonoval som s jej otcom Jurijom. Spýtal som sa ho, prečo priznali, že meldónium užívala desať rokov. Neodpovedal priamo, zjavne sa obával odpočúvania. Z podtextu však bolo jasné, že tým prípadom sa zaoberajú kapacity, ktoré urobia všetko, aby ju odstavili. Neviem to posúdiť, nie som si istý... Nechápem však, prečo ľudia v jej tíme, ktorí majú na starosti medicínske záležitosti, nezobrali vinu na seba. Nezostalo by to bez konzekvencií pre nich, ale Maše by to prospelo. Každému je jasné, že hviezda jej veľkosti nemôže sledovať všetku poštu. Musí to robiť jej personál."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies