Leopardy na vidieku v Indii zabili najmenej tri deti

NETKY.SK • 10 Január 2018, 14:30 • 2 min
Leopardy na vidieku v Indii zabili najmenej tri deti

NAÍ DILLÍ - Leopardy vo vidieckych oblastiach Indie zabili najmenej tri deti, informovali médiá a odborníci na voľne žijúce zvieratá.

slovakia

left justify in out

Dve deti v dedine v centrálnej Indii boli zrejme obeťou jednej šelmy, zatiaľ čo ďalšia zaútočila na 14-ročného chlapca v Uttarpradéši na severe krajiny, neďaleko hraníc s prírodnou rezerváciou. Všetky útoky sa údajne stali v nedeľu.

Koordinátor programu na záchranu tigrov Svetového fondu na ochranu prírody Pranav Chanchani uviedol, že v blízkosti populácie leopardov žijú milióny ľudí a spolužitie so šelmami je podľa neho väčšinou bezproblémové, pričom iba malé percento ľudí sa stane terčom útoku. Zamestnanci lesnej správy sa snažia šelmy loviace ľudí odchytiť alebo zabiť.

Najviac útokov zvierat sa podľa Chanchaniho stáva v chudobných oblastiach Indie, kde ľudia žijú v provizórnych chatrčiach na okraji lesa či polí s cukrovou trstinou. V roku 2017 zaregistrovali v štáte Uttarpradéš najmenej šesť prípadov, keď leopard zabil človeka, pričom jedno dieťa údajne vytiahol z domu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona