Leonardovi DiCapriovi hrozí zákaz vstupu do Indonézie

NETKY.SK • 2 Apríl 2016, 13:28 • 2 min
Leonardovi DiCapriovi hrozí zákaz vstupu do Indonézie

JAKARTA - Indonézia dnes pohrozila hollywoodskemu hercovi Leonardovi DiCapriovi možným zákazom návratu do krajiny po tom, ako kritizoval plantáže palmy olejovej, že likvidujú dažďové pralesy v krajine.

slovakia

left justify in out

Oscarový herec navštívil počas uplynulého víkendu na jeden deň Národný park Mount Leuser na sever ostrova Sumatra. Následne zverejnil na svojom účte na Instagrame fotografie z návštevy parku so sprievodným textom, v ktorom vyjadril obavy, že "expanzia plantáží palmy olejovej rozdrobuje lesy, prerušuje kľúčové migračné koridory slonov a sťažuje sloním rodinám hľadanie adekvátnych zdrojov potravy a vody". Ničí tak toto jedinečné miesto, ktoré je domovom kriticky ohrozeného slona sumatrianskeho.

 

Heru Santoso, hovorca generálneho riaditeľa imigračného úradu dnes povedal, že DiCaprio využil svojej návštevy, aby zdiskreditoval priemysel palmy olejovej a indonézsku vládu.

 

"Hocikedy ho môžeme dať na čierny zoznam a zabrániť mu v návrate do Indonézie, ak bude na sociálnych sieťach zverejňovať poburujúce alebo provokatívne vyhlásenia", citovala ho agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies