Leonardo žiada od Francúzov 8,5 milióna eur

NETKY.SK • 16 Január 2015, 15:36 • 2 min
Leonardo žiada od Francúzov 8,5 milióna eur

PARÍŽ - Bývalý športový riaditeľ Paríža Saint-Germain Leonardo žiada od Francúzskej futbalovej federácie (FFF) odškodnenie vo výške 8,5 milióna eur za zastavenie činnosti na 14 mesiacov.

slovakia

left justify in out

Brazílsky majster sveta z roku 1994 inkasoval najskôr deväťmesačný dištanc po konflikte s hlavným rozhodcom Alexandrem Castrom v tuneli na štadióne po zápase PSG s Valenciennes v rámci tamojšej najvyššej súťaže Ligue 1 v máji 2013, hoci poprel, že by sotil do arbitra úmyselne. Napokon súhlasil s dĺžkou trestu a následne rezignoval na svoj post v tíme francúzskeho šampióna. Po Brazílčanovom odvolaní mu trest FFF zvýšila až na 14 mesiacov. Francúzsky olympijský výbor vzápätí deklaroval, že FFF nemala právomoc na posúdenie tohto prípadu, keďže Leonardo nemal s federáciou platnú licenciu. Francúzsky súd v júni 2014 osvedčil tento verdikt a trest zrušil. 

 

Žiadosť o kompenzáciu potvrdila hovorkyňa FFF. Leonardo sa v nej odvoláva na poškodenie svojej povesti. FFF žiadosť vyhodnocuje a potom rozhodne, či jej vyhovie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona