Leonardo DiCaprio čelí kritike pre scénu so šimpanzom

NETKY.SK • 17 December 2013, 13:43 • 2 min
Leonardo DiCaprio čelí kritike pre scénu so šimpanzom

USA - Tridsaťdeväťročnému hercovi to vyčítajú predstavitelia organizácie Ľudia pre etické zaobchádzanie so zvieratami (PETA).

slovakia

left justify in out

Predstavitelia organizácie Ľudia pre etické zaobchádzanie so zvieratami (People for the Ethical Treatment of Animals - PETA) kritizujú amerického herca Leonarda DiCapria za scénu z filmu Vlk z Wall Street, v ktorej účinkuje spolu so šimpanzom. Podľa zástupcov PETA šimpanza menom Chance do filmu režiséra Martina Scorseseho poskytol cirkus rodiny Rosairovcov, ktorý údajne so šimpanzmi zaobchádza kruto. "Dúfame, že keď Leonardo DiCaprio nabudúce dostane scenár, v ktorom bude vystupovať aj nejaký ľudoop, tak si spomenie, že tieto citlivé zvieratá hneď po narodení odoberajú ich matkám a následne ich vystavujú fyzickému týraniu, a bude požadovať prepísanie scenára," uviedla Julia Gallucci z PETA.

Tridsaťdeväťročný Leonardo DiCaprio si vyslúžil chválu kritiky už na začiatku svojej hereckej kariéry za výkony v snímkach Zo života chlapca (1993), Čo žerie Gilberta Grapea (1993), Basketbalistov denník (1995), Rómeo a Júlia (1996) či Marvinova izba (1996). Celosvetovo sa však preslávil zásluhou blockbusteru Titanic (1997), v ktorom si zahral po boku Kate Winslet. S ňou sa po jedenástich rokoch ukázal aj v romantickej dráme Núdzový východ (2008). DiCaprio má na konte tri nominácie na Oscara. Okrem toho ho deväťkrát nominovali na Zlatý glóbus, pričom raz sa mu nomináciu podarilo premeniť na víťazstvo, a to v roku 2005 vďaka snímke Letec (2004). Zahral si tiež vo filmoch ako Pláž (2000), Gangy New Yorku (2002), Chyť ma, ak to dokážeš (2002), Pavučina lží (2008), Prekliaty ostrov (2010), Počiatok (2010), J. Edgar (2011), Divoký Django (2012), či Veľký Gatsby (2013). Spomínaný Vlk z Wall Street bude mať svetovú premiéru 25. decembra, do slovenských kín by mal doraziť 16. januára. 

Informácie pochádzajú z webstránky www.aceshowbiz.com a archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies