Leonardo DiCaprio a Martin Scorsese dostanú Cinema Vanguard Award

NETKY.SK • 3 Január 2014, 10:00 • 2 min
Leonardo DiCaprio a Martin Scorsese dostanú Cinema Vanguard Award

LOS ANGELES - Herec Leonardo DiCaprio a režisér Martin Scorsese dostanú Cinema Vanguard Award.

slovakia

left justify in out

Ocenenie im odovzdajú 6. februára počas 29. ročníka Medzinárodného filmového festivalu Santa Barbara. Dvojica získa cenu vďaka spolupráci, ktorou sa zaslúžili o osobitý a významný prínos kinematografii. Obaja sa stretli pri nakrúcaní piatich filmov vrátane najnovšej snímky Vlk z Wall Street, ktorá by sa do slovenských kín mala dostať 16. januára. "Spolupráca Scorseseho a DiCapria sa stala legendárnym filmovým pas de deux pripomínajúcim iné významné dvojice, aké tvorili John Ford a John Wayne, Fellini a Mastroianni, John Huston a Bogart či Scorsese a De Niro," uviedol výkonný riaditeľ festivalu Roger Durling.

Cenu v minulosti získali Amy Adams, Jean Dujardin a Bérénice Bejo, Nicole Kidman, Vera Farmiga, Peter Sarsgaard, Stanley Tucci, Christoph Waltz, Kristin Scott Thomas a Ryan Gosling. 

Počas tohtoročného podujatia ocenia aj Foresta Whitakera, Oprah Winfrey, Roberta Redforda, Cate Blanchett či Emmu Thompson. 

Tridsaťdeväťročný DiCaprio a 71-ročný Scorsese spolupracovali na snímkach Gangy New Yorku (2003), Letec (2005), Na druhej strane (2006), Prekliaty ostrov (2010) a na spomínanom filme Vlk z Wall Street. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies