Leo Messi sa vyjadril, prečo napokon zostáva na Nou Campe

NETKY.SK • 8 September 2020, 18:01 • 2 min
Leo Messi sa vyjadril, prečo napokon zostáva na Nou Campe

Mal to byť prestup desaťročia. S FC Barcelona to po prestávke spôsobenej koronakrízou vyzeralo všelijak, len nie pozitívne. Situácia v klube sa vyhrotila po potupnej prehre v Lige Majstrov proti Bayernu Mníchov.

slovakia

left justify in out

La Ligu ovládol Real Madrid 

FC Barcelona patrí bezpochyby medzi najúspešnejšie kluby v Európe. V Marci pred vynútenou prestávkou bojovala o čelné priečky v LA Lige s Realom Madrid, no tzv. "koronapauza" jej vôbec nepomohla, skôr naopak. Titul v domácej súťaži jej výfúkol najväčší konkurent Real Madrid. "Bielemu baletu" sa to po podarilo prvý raz od odchodu Cristiana Ronalda. 

 

img

 

Potupná prehra s Bavormi 

V Lige majstrov sa "blaugranas" podarilo zlomiť remízu z prvého zápasu proti SSC Neapol a v odvete vyhrali 3:1. Prišiel však bavorský súper Bayern Mníchov, ktorý jej nič nedaroval. V jedinom zápase (odvety sa od štvrťfinále tento rok nehrali) Barcelone nič nedaroval a porazil ju rozdielom triedy 8:2. A práve po tomto dueli to už Lionel Messi, najväčšia hviezda Barcy, psychicky nezvládal a hovoril o svojom odchode z metropoly Katalánska. 

 

img

 

City bola reálna možnosť 

V kuloároch sa hovorilo, že dokonca prebehlo stretnutie medzi Messim a jeho bývalým trénerom z Nou Campu Pepom Guardiolom. Ten trénuje jeden z dvoch najbohatších tímov Európy Manchester City, ktorý by nemal problém platiť Messimu za jeho služby.  Fanúšikovia už videli Lea v drese City, no ten sa napokon rozhodol v Barcelone ostatť. A prečo sa nakoniec rozhodol takto? 

 

img

 

Prečo sa napokon rozhodol ostať? (Rozhovor)

Pre portál Goal.com sa argentínska futbalová hviezda vyjadrila na sériu otázok. Vyspovedal ho reportér Ruben Uria, ktorý začal hneď zostra a spýtal sa, prečo chcel Messi vlastne z Barcelony odísť, pretože výhry prichádzajú a odchádzajú, a nie vždy sa darí.

 

"Vedeniu som predostrel, že nesúhlasím s riadením terajšieho prezidenta klubu a prajem si, aby klub opustil. Nebola to teda situácia len po hanebnej prehre proti Bayernu. "Hovoril som im to celý rok, od začiatku sezóny." 

 

img

 

"Mal som iny názor na rozširovanie kádru. Bol som za príchod mladých hráčov, s iným chápaním hry a myslel som, že môj čas v Barcelone speje ku koncu. Bolo mi z toho nanič, pretože som vždy hovoril, že kariéru chcem ukončit v Barcelone."

 

Messi pokračoval, že pre klub to bol veľmi ťažký rok. "Trpel som na tréningu, počas zápasov dokonca aj v šatni. Všetko bolo zrazu pre mňa ťažké, tak som začal uvažovať o nových výzvach v iných kluboch."

 

img

 

Povedal to aj prezidentovi klubu, ktorý mu spočiatku sám navrhol, že po konci každej sezóny sa môže rozhodnúť, či chce ešte v drese Barcelony pokračovať, alebo hľadať výzvy v inom klube, prípadne inej lige. "Po konci tejto sezóny sa však zachoval úplne inak," hovorí Messi.

 

Nič sa nedialo a práve preto sa klenot Barcelony rozhodol poslať aj oficiálny fax. "Vždy keď sme sa stretli, tak mi len povedal, že sa o mojej situácii rozprávali vo vedení, no nič sa nedialo. Nedal mi jednoducho tú možnosť, o ktorej hovoril, nemohol som si vybrať."

 

Ako pokračoval, list vedeniu bola oficiálna cesta, ako vyjadriť svoj aktuálny postoj. Messi chcel oficiálne diskutovať s klubom o svojom odchode. "Nechcel som okolo toho robiť rozruch, ani nejako poškodiť klub, ale urobiť z toho oficiálne vyjadrenie, pretože som sa tak rozhodol."

 

 

"Zostanem v Barcelone a môj postoj sa nezmení bez ohľadu na to, ako veľmi som chcel odísť. Dám zo seba všetko. Stále chcem vyhrávať, rád súperím a nerád prehrávam. Vždy som chcel to najlepšie pre klub, šatňu aj pre mňa. Kedysi som povedal, že sme nemali na to, aby sme vyhrali Ligu Majstrov."

 

Barca má nového trénera aj mužstvo, na čom sa dá podľa Messiho do budúcna rozhodne stavať. Otázkou však podľa neho zostáva, či mužstvo bude schopné súperiť o najvyššie priečky. "Teraz hovorím len toľko že zostávam, a dám zo seba všetko," vyjadril sa na záver. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona