Lenovo chce od IBM odkúpiť divíziu serverov

NETKY.SK • 21 Január 2014, 08:41 • 2 min
Lenovo chce od IBM odkúpiť divíziu serverov

NEW YORK - Čínska technologická spoločnosť Lenovo pokračuje v rokovaniach o odkúpení divízie low-end serverov od spoločnosti IBM.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na informovaný zdroj. Obidve spoločnosti už o predaji rokovali v minulom roku, no nedohodli sa na cene a celý predaj sa zastavil. Zatiaľ nie je jasné, ako ďaleko sa aktuálne rokovania dostali a o akých sumách sa uvažuje.

Podľa informácií agentúry Bloomberg má Lenovo o kúpu divízie seriózny záujem a dohoda by sa mohla uzavrieť počas niekoľkých týždňov. The Wall Street Journal zároveň informoval, že medzi potenciálnymi záujemcami o kúpu je aj spoločnosť Dell. Nie je však jasné, či má táto spoločnosť vážny záujem. Predstavitelia IBM správy o rokovaniach nekomentovali. 

Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje klientom svoje služby už viac ako 100 rokov. Celosvetovo pôsobí vo vyše 170 krajinách, pričom rozširuje svoje geografické pokrytie, a zamestnáva vyše 430 tisíc zamestnancov. Na Slovensku spoločnosť IBM aktívne pôsobí od roku 1990. Spoločnosť Lenovo Slovakia bola do Obchodného registra SR zapísaná v roku 2007. Predmetom jej činnosti je nákup a predaj výpočtovej techniky, školiaca a poradenská činnosť v oblasti IT, systémová údržba softwéru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona