Lenny zbiera úspechy s albumom Hearts

NETKY.SK • 22 December 2016, 09:22 • 2 min
Lenny zbiera úspechy s albumom Hearts

BRATISLAVA – Česká speváčka, skladateľka a klaviristka Lenny zbiera úspechy s debutovým albumom, ktorému dala názov Hearts.

slovakia

left justify in out

Jeho producentom je Ondřej Fiedler, ponúka 13 songov - Lover, Bones, Standing At The Corner Of Your Heart, Interlude: My Love, My Love, Stranger, Release Me, Fun, Alive Enough?, Ghosts, Hell.o, Hearts a Hladina. Prvým singlom z novinkového albumu je pieseň Hell.o, ktorá rotuje aj v slovenskom éteri. Známa je aj pieseň Bones, ktorá vyšla na predchádzajúcej EP platni. Album boduje v prvej desiatke českého rebríčka.

 

Aj v prípade Lenny platí, že jablko nepadá ďaleko od stromu. Lenny, civilným menom Lenka Filipová, je dcérou známej speváčky a hudobníčky Lenky Filipovej. Tá bola aj prvým recenzentom dcérinej platne.

 

"Mám veľkú radosť z tohto albumu. Keď som ho púšťala doma mamke, mala som trocha obavu, pretože je na ňom aj pár tvrdších pesničiek. Ale mamka to prijala veľmi dobre. Oproti predchádzajúcim dvom EP platniam som sa snažila ešte vylepšiť spievanú angličtinu, naučila som sa lepšie uchopiť hlas a tak na albume je viac hlasových polôh. Ocenili to aj fanúšikovia na mojom koncertnom turné, na ktorom sme ponúkli piesne z nového albumu," uviedla Lenny pre TASR.

 

K tímu, s ktorým album nahrala, dodala: "V prvom rade je to gitarista Ondřej Fiedler, poznáme sa tri roky os nášho úplne prvého koncertu. Ním som sa nechala dosť inšpirovať, pomohol mi aj po autorskej stránke, našiel aj nahrávacie štúdiá. Polovicu albumu som nahrávala v Bratislave. Pesničku Lover som skladala s mojou spolužiačkou z Malty, s ktorou spolu študujeme v Londýne."

 

 

Všetky texty na platni sú anglické. "Snažím sa s angličtinou pracovať stále, aby texty boli kvalitné. Jednak v škole v Londýne, ale aj keď som doma a hovorím si niečo pre seba, tak to hovorím anglicky. Aj preto je mi pri textoch angličtina bližšia. Pri tvorbe textov veľa počúvam, čo kto hovorí, napríklad v pesničke Fun je prvá veta citovaná z prednášky, na ktorej som bola. Oči a uši mám vždy otvorené, dnes sa dá všade niečo nájsť, z toho sa dajú poskladať minipríbehy," doplnila Lenny.

 

Fanúšikov určite zaujíma, či pesničky z albumu si vypočuli jej spolužiaci či profesori v Londýne. "To som dokonca musela. Už tým, že mám odbor komponovanie skladby, mali sme pravidelné hodiny, na ktorých sme púšťali tvorbu spolužiakom, vlastne to boli demosnímky týchto piesní. Veľmi sa im páčila napríklad pesnička Release Me. Bolo to fajn, v rámci tohto kolektívu otestovať si tvorbu. Ako záverečnú prácu v škole sme mali odovzdať album, takže môj album Hearts je vlastne mojou absolventskou prácou," dodala.

 

Speváčka, skladateľka a klaviristka Lenny (*2.9.1994, Praha, civilným menom Lenka Filipová) je dcérou speváčky a gitaristky Lenky Filipovej. Na klavíri hrá od štyroch rokov, od šiestich navštevovala umeleckú školu a zároveň aj jazykovú školu, v ktorej sa naučila plynule hovoriť po anglicky. Ako 16-ročná začala hrať s kapelou. Študuje skladbu na Hudobnej akadémii v Londýne. V júni 2013 vydala EP All My Love, v decembri 2013 pridala druhú EP s názvom Fighter. Získala ocenenie Anděl za rok 2013 ako Objav roka. Na Objav roka bola nominovaná aj v ankete Český slávik 2013. V ankete Český slávik za rok 2015 obsadila 18. miesto, za rok 2016 sa dostala na 10. pozíciu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona