Lennonovmu vrahovi po deviaty raz zamietli žiadosť o prepustenie

NETKY.SK • 30 August 2016, 08:49 • 2 min
Lennonovmu vrahovi po deviaty raz zamietli žiadosť o prepustenie

NEW YORK - Už po deviaty raz zamietli Markovi Chapmanovi, vrahovi britského hudobníka Johna Lennona, žiadosť o podmienečné prepustenie z väzenia. V pondelok o tom informovala spravodajská stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Chapman, ktorý má 61 rokov, zastrelil bývalého frontmana The Beatles pred jeho newyorským apartmánom v decembri 1980. Väzenskej komisii Chapman v najnovšej žiadosti povedal, že jeho konanie bolo "úkladné, sebecké a zlomyseľné".

 

Komisia na jeho vyjadrenie reagovala slovami: "Napriek mnohým priaznivým faktorom sa domnievame, že ich všetky prevažuje povaha jeho zločinu, ktorý bol vopred premyslený a motivovaný snahou o nadobudnutie slávy."

 

Chapmanovo prepustenie by bolo "nezlučiteľné s osohom pre celú spoločnosť" a "podkopalo by zachovávanie právneho poriadku", uzatvorila väzenská komisia. Chapman bude môcť opäť požiadať o podmienečné prepustenie v auguste 2018.

 

Podľa vyhlásenia zverejneného príslušnými justičnými úradmi komisia posudzovala jeho "osobné úsilie o štúdium a vzdelávanie", jeho "podporu a plány po prepustení", ako aj Chapmanov "oficiálny odpor" voči jeho činu.

 

Chapmana odsúdili v roku 1981 na 20 rokov väzenia až doživotie po tom, ako sa priznal k vražde druhého stupňa. Lennon, ktorý mal v čase vraždy 40 rokov, bol zasiahnutý od chrbta štyrmi strelami z revolvera a zomrel pri prevoze do nemocnice.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona