Lenka Dusilová zbiera peniaze na vydanie nového albumu

NETKY.SK • 18 August 2014, 12:19 • 2 min
Lenka Dusilová zbiera peniaze na vydanie nového albumu

PRAHA - Česká speváčka Lenka Dusilová zbiera peniaze na vydanie očakávaného albumu V hodině smrti. Interpretka, ktorá na novinke spolupracuje s formáciou Baromantika, vyhlásila verejnú zbierku prostredníctvom webstránky www.hithit.com.

slovakia

left justify in out

Fanúšikovia a fanúšičky sa na spomínanom portáli môžu dozvedieť, aká odmena ich za príspevky čaká. Speváčka zatiaľ vyzbierala viac ako 77-tisíc Kč (v prepočte približne 2760 eur), pričom cieľová suma je 130-tisíc Kč (približne 4660 eur).

 

Vo formácii Baromantika pôsobia Martin Novák, Beata Hlavenková, Patrick Karpentski a Viliam Béreš. Všetci si podporu fanúšikov a fanúšičiek veľmi vážia. "Nová Baromantika bude veľmi poctivé dielo, v ktorom ideme s našimi emóciami naozaj až na kosť. Mix sme zverili zvukárom Milanovi Cimfemu a Pavlovi Karlíkovi zo SONO Records, ktorých odtlačok na výslednom zvuku môžete počuť na predošlej Baromantike či Eternal Seekers a sú teda pre kontinuitu nášho hudobného príbehu nenahraditeľní. Nahrávanie je prirodzene najnákladnejšou zložkou projektu, preto si vážime akúkoľvek finančnú podporu," uviedla Dusilová, ktorá tiež dodala, že spolu s ňou sa na počine autorsky podieľali Karpentski, Béreš a Hlavenková. "Uvedomila som si, že medzi nami je a funguje nejaký autorský potenciál a že by bolo fajn spoluprácu, ktorú sme začali, zavŕšiť albumom, na ktorom ja nebudem figurovať ako sólová speváčka a autorka, ale ako črepina v mozaike štyroch autorských osobností," vyjadrila sa. 

 

Na novinke budú hosťovať tiež Justin Lavash, David Koller, Dan Bárta, Oskar Török, Marek Minárik či Miloš Dvořáček. Spievať sa bude v češtine, slovenčine, poľštine aj angličtine. Nový album predstavia Dusilová a Baromantika na jesennom turné, počas ktorého sa 9. októbra ukážu v Bratislave a 24. októbra v Košiciach. 

 

Lenka Dusilová vystupovala už ako dieťa v speváckom zbore Bambini di Praga. V prvej polovici 90. rokov minulého storočia bola líderkou kapely Sluníčko. Neskôr začala spolupracovať so skupinou Lucie, pričom so spomínaným Davidom Kollerom založila formáciu Pusa. Podieľala sa tiež na úspešnej nahrávke Proměny (2001) skupiny Čechomor. Niekoľkonásobná držiteľka ceny Anděl má na konte albumy Lenka Dusilová (2000), Spatřit Světlo Světa (2002), Unearthed (2004), Mezi světy (2005), Baromatika (2011) či Live at Café v lese (2013). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona