Lenka Dusilová vystúpi v stredu v Ateliéri Babylon

NETKY.SK • 17 Február 2015, 13:55 • 2 min
Lenka Dusilová vystúpi v stredu v Ateliéri Babylon

BRATISLAVA - Česká speváčka Lenka Dusilová a kapela Baromantika vystúpia v stredu v bratislavskom Ateliéri Babylon.

slovakia

left justify in out

Počas podujatia uvedú album V hodině smrti (2014), ktorý pokrstí speváčka Shina z bratislavskej kapely Longital. Vstupenky na podujatie sú v predaji v sieti Ticketportal za cenu 15 eur na sedenie i státie.

 

 

 

Hosťom večera bude spomínaná formácia Longital, ktorá sa predstaví v novej zostave s bubeníkom a klaviristom Mariánom Slávkom. „Bratislavské publikum sa môže tešiť na výživný baromantický koncert, ktorý otvorí Longital v triu s bubeníkom. Ako mi vyštebotali blízki kamaráti "na sieti", je to vraj veľmi silné súčasné znenie Longital," priblížila Dusilová očakávaný koncert. "Od Baromantiky čakajte silnú dávku emócií, hudobných farieb a muzikantského potešenia. Repertoár je jasný. Máme s Baromantikou už dva pôvodné tematické albumy, tak je o čom,“ doplnila, pričom tiež sľúbila, že v Ateliéri Babylon odznejú aj skladby s jej osobnými pocitmi. „Najosobnejšie skladby sú pre mňa Mayday, Duszo Moja a Monotronka, ale iba preto, že semienka týchto skladieb pochádzajú z mojich príbehov a predstáv,“ vyjadrila sa speváčka, ktorá vo štvrtok 19. februára vystúpi aj v Žiline a o deň neskôr v Banskej Bystrici. 

 

Lenka Dusilová vystupovala už ako dieťa v speváckom zbore Bambini di Praga. V prvej polovici 90. rokov minulého storočia bola líderkou kapely Sluníčko. Neskôr začala spolupracovať so skupinou Lucie, pričom s Davidom Kollerom založila formáciu Pusa. Podieľala sa tiež na úspešnej nahrávke Proměny (2001) skupiny Čechomor. Niekoľkonásobná držiteľka ceny Anděl má na konte albumy Lenka Dusilová (2000), Spatřit Světlo Světa (2002), Unearthed (2004) či Mezi světy (2005). S kapelou Baromantika vydala počiny Baromantika (2011), Live at Café v lese (2013) a spomínanú štúdiovku V hodině smrti. 

 

Duo Longital tvoria Daniel Salontay a Shina. Dvojica má na konte albumy ako Gloria (2008), Long Live! (2010) či Teraz (2010). Formácia sa podieľala aj na filmovej a divadelnej tvorbe. Predvlani napríklad stihli skomponovať hudbu do animovaného filmu Sneh režisérky Ivany Šebestovej a pracovali aj na soundtracku muzikálu Bubliny v betóne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona