Lenka Dusilová a Peci Uherčík pokrstia album kapely O.B.D.

NETKY.SK • 21 Október 2016, 11:04 • 2 min
Lenka Dusilová a Peci Uherčík pokrstia album kapely O.B.D.

BRATISLAVA - Česká speváčka Lenka Dusilová a slovenský hudobník Peter "Peci" Uherčík pokrstia album kapely O.B.D. (Orchester Bronislava Dobrotu) s názvom Stereo.

slovakia

left justify in out

Podujatie sa bude konať 27. októbra v bratislavskom Nu Spirit Clube. "Verím, že obaja na našom koncerte aj zahrajú. Lenka pred troma rokmi s nami už spievala, tak hádam bude aj tentokrát, nechajme sa prekvapiť. Som rád, že naše pozvanie prijal aj rocker Edgar, ktorého sme stretli v štúdiu, kde sme nahrávali album. Pustil nám svoju muziku a potom už bolo jasné, že ho chceme na koncerte. Album teda pokrstíme vo skvelej spoločnosti a bude v dobrých rukách krstných rodičov Lenky, Peciho a všetkých, ktorí majú radi našu muziku," prezradil líder formácie Roman "Galo" Galvánek.


Krstný otec albumu je tiež priateľom členov kapely. "Už od 80. rokov sa poznám s Galovým otcom Ďurom, známym kameramanom. Občas sme sa stretli na pive, už vtedy spomínal, že mladý koketuje s muzikou a z týchto čias sa tiež poznám s gitaristom Broňom Dobrotom, mojím vrstovníkom, podľa ktorého je Orchester nazvaný. Prvýkrát som ich videl hrať začiatkom 90. rokov v záhrade Grassalkovichovho paláca. Počas rokov som okrem Broňa a Gala spolupracoval na rôznych projektoch aj s Dušanom Hrdlíkom, Tomášom "Tuleňom" Vojtekom, Richardom "Koňom" Šimurkom, Martinom Ďurdinom. Neváhal som prijať ich pozvanie okrem iných dôvodov aj preto, že vychádzame z podobných hudobných tradícií," objasnil Uherčík.


Počas koncertu zaznejú nové piesne i staršie hity. "Na albume Stereo je jedenásť nových piesní, medzi nimi aj skladba z klasickej hudby, ktorú som zložil pre Historické múzeum Slovenského národného múzea. Autorom všetkých nových songov som ja, pričom na jednej piesni s názvom Púpavy participoval aj Broňo Dobrota. V klube zahráme päť noviniek a prierez toho čo máme radi my a naši priatelia. Však už asi tušíte aké veci, určite nebudú chýbať ani Komáre. Pre bližší kontakt s publikom sme zvolili komornejšie priestory Nu Spirit Clubu, pretože sa chceme dotknúť pohľadom každého z fanúšikov. Sme pripravení na skvelý večer, tešíme sa," vyjadril sa Galo.


Kapela O.B.D. od svojho vzniku v roku 1993 stihla vydať albumy O.B.D. (1995), O.B.D. Zdraví (1996), Chupacabras (1998) a 7 a pol (2006). Medzi ich najznámejšie skladby patria aj Džadžuli dža, Slnečný deň, Takto to funguje, Biely strom, Letím na Venušu, S mojím ohňom sa hraj, Zmoknutý vták alebo Prečo sa pýtaš?. Pri príležitosti 20. výročia založenia O.B.D. vyšla v roku 2013 Audiografia 1994 - 2008. Formáciu v súčasnosti tvoria okrem Gala a Dobrotu aj Martin Valihora a Richard Šimurka. Medzi hosťujúcimi muzikantmi sú napríklad Silvo Sališ, Juraj Majer, Marek Žilinec, Oliver Ďurčo a Marián Jaslovský. Na albume Stereo sa podieľal aj trubkár Martin Ďurdina, ktorý zomrel v roku 2014.
Informácie pochádzajú od Nory Krchňákovej z agentúry Propaganda House a z archívu agentúry SITA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies