Lenka Dusilová a Baromantika sa tešia na slovenské koncerty

NETKY.SK • 27 Január 2015, 12:45 • 2 min
Lenka Dusilová a Baromantika sa tešia na slovenské koncerty

BRATISLAVA - Česká speváčka Lenka Dusilová sa teší na slovenské koncerty, ktoré odohrá vo februári spolu s kapelou Baromantika.

slovakia

left justify in out

Podujatia sa budú konať 18. februára v Bratislave, kde zároveň pokrstia album V hodině smrti (2014), ďalej 19. februára v Žiline a o deň neskôr v Banskej Bystrici. Na prvých dvoch koncertoch sa predstaví ako hosť slovenská kapela Longital, ktorá odohrá špeciálne vystúpenia s bubeníkom Mariánom Slávkom.


"Som veľmi rada, že s podporou slovenských priateľov môžeme vyraziť s Baromantikou za slovenskými fanúšikmi, predstaviť našu hudbu naživo a užiť si sviatok dobrej hudby práve v spoločnosti Longital. Sen sa stáva realitou. Tešíme sa z toho," uviedla Dusilová, ktorá sa s Longital predstaví aj 21. februára vo Valašskom Meziříčí v M-klube. 

 

Lenka Dusilová vystupovala už ako dieťa v speváckom zbore Bambini di Praga. V prvej polovici 90. rokov minulého storočia bola líderkou kapely Sluníčko. Neskôr začala spolupracovať so skupinou Lucie, pričom s Davidom Kollerom založila formáciu Pusa. Podieľala sa tiež na úspešnej nahrávke Proměny (2001) skupiny Čechomor. Niekoľkonásobná držiteľka ceny Anděl má na konte albumy Lenka Dusilová (2000), Spatřit Světlo Světa (2002), Unearthed (2004) či Mezi světy (2005). S kapelou Baromantika vydala počiny Baromantika (2011), Live at Café v lese (2013) a spomínanú štúdiovku V hodině smrti. 

 

Duo Longital tvoria Daniel Salontay a Shina. Dvojica má na konte albumy ako Gloria (2008), Long Live! (2010) či Teraz (2010). Formácia sa podieľala aj na filmovej a divadelnej tvorbe. Predvlani napríklad stihli skomponovať hudbu do animovaného filmu Sneh režisérky Ivany Šebestovej a pracovali aj na soundtracku muzikálu Bubliny v betóne. 

Termíny slovenských koncertov Lenky Dusilovej a kapely Baromantika: 
18. februára - Bratislava, Ateliér Babylon (+ Longital) 
19. februára - Žilina, Stanica Žilina-Záriečie (+ Longital) 
20. februára - Banská Bystrica, Záhrada - Centrum nezávislej kultúry 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies