Leniví holandskí policati: Pätina neuspela v testoch zdatnosti

NETKY.SK • 11 Marec 2013, 16:10 • 2 min
Leniví holandskí policati: Pätina neuspela v testoch zdatnosti

AMSTERDAM - Členovia holandskej polície majú problémy so skúškami zdatnosti, uviedol dnes spravodajský server DutchNews.nl. Pätina policajného zboru vlani cez skúšky neprešla.

slovakia

left justify in out

Spravodajský server cituje televíznu stanicu RTL, podľa ktorej vo vlaňajších povinných testoch telesnej zdatnosti zlyhalo okolo 20 percent členov policajného zboru. 

V roku 2012 sa povinným skúškam telesnej zdatnosti a pripravenosti podrobilo okolo 40.000 policajtov s oprávnením nosiť strelnú zbraň. Podľa stanice RTL približne 14.000 policajtov sa na tieto skúšky nedostavilo a ďalších asi 4000 policajtov tak neurobilo kvôli rôznym zraneniam.

Z celkového počtu 21.000 policajtov, ktorí sa podrobili skúškam, 4400 neuspelo, čo je takmer pätina z preskúšaného personálu. Holandský denník Algemeen Dagblad vo februári informoval, že podobná situácia prevláda aj v holandskej armáde.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies