Lengyel sa vzdal mandátu, SZZ dočasne povedie Vojkovič

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 15:12 • 2 min
Lengyel sa vzdal mandátu, SZZ dočasne povedie Vojkovič

BRATISLAVA - František Lengyel už nie je prezidentom Slovenského zápasníckeho zväzu (SZZ).

slovakia

left justify in out

Riadiaci orgán pre toto odvetvie s pôsobnosťou na území SR o tom informoval v stredu prostredníctvom svojho webu. Lengyelovi zanikol mandát 25. apríla, k tomuto dátumu sa písomným oznámením vzdal svojej funkcie.

 

Jeho miesto dočasne zaujme Miroslav Vojkovič, ktorý pri voľbe prezidenta SZZ získal druhý najvyšší počet hlasov. "Členovia Predsedníctva SZZ s nástupom Miroslava Vojkoviča do funkcie súhlasili nadpolovičnou väčšinou hlasov a Miroslav Vojkovič funkciu prezidenta SZZ prijal," uvádza sa na webe SZZ s dodatočným konštatovaním, že Vojkovič bude túto funkciu vykonávať do najbližšieho Valného zhromaždenia SZZ, teda do 15. mája 2016. Na Valnom zhromaždení by mali voliť nového prezidenta SZZ.

"Odstúpil som z osobných dôvodov. Boli tam nejaké útoky nemenovaných ľudí na moju osobu. Nerobím šport preto, aby ma niekto osočoval. Ďakujem, neprosím," povedal pre agentúru SITA F. Lengyel a doplnil: "Svoju prácu som robil dobre na osemdesiat, možno deväťdesiat percent. Dosiahli sme športové výsledky aj finančné, ekonomicky je zväz na tom najlepšie za ostatných dvanásť rokov. Momentálne rezonuje aj dopingová aféra Istvána Lévaia, dostal som sa pod paľbu kritiky od ľudí, ktorí náš šport videli len z rýchlika. Takí, čo nikdy nestáli na žinenke, najviac kritizujú. Viem to trochu zhodnotiť, bol som reprezentant, mal som aj medailové úspechy. Možno som mal dokončiť olympijský cyklus, ale... Nech to robí ten, kto si myslí, že to zvládne lepšie."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies