Lengvarský varuje pred vlnou variantu omikron. Čo nás čaká?

NETKY.SK • 25 Január 2022, 19:46 • 2 min
Lengvarský varuje pred vlnou variantu omikron. Čo nás čaká?

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (OĽaNO) sa dnes zúčastnil na koordinačnom stretnutí, na ktorom rezorty informovali, ako sú pripravené na nový typ koronavírusu. Účastníci si vypočuli aj skúsenosti zo zahraničia.

slovakia

left justify in out

Podľa Lengvarského bude vlna variantu omikron krátka, prudká a zasiahne veľa sektorov. Stretnutie zvolal na žiadosť Ministerstva zdravotníctva SR minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO).

 

img

Roman Mikulec

 

„Cieľom bolo informovať o predikciách z hľadiska epidemiologického, celkového dosahu na jednotlivé sektory, ktoré môžu pocítiť výpadky v rámci nastupujúceho omikronu a informovať sa o opatreniach, ktoré je potrebné vykonať a ktoré sme už vykonali,“ priblížil Lengvarský.

 

Prečítajte si tiež: Domáca karanténa bude kratšia!

 

Základnými spôsobmi, ako sa na variant omikron pripraviť, sú podľa ministra zdravotníctva maximálne testovanie, práca z domu, obmedzenie kontaktov a očkovanie. Bližšie informácie o epidemiologickom vývoji avizuje v stredu po zasadnutí vlády.

 

img

 

Rezort zdravotníctva sa pripravuje na zvýšený nápor v nemocniciach. Lengvarský vyzval ľudí na zodpovednosť a dodržiavanie opatrení. „Ak je človek päť dní v karanténe, neznamená to, že po jej ukončení nie je infekčný,“ upozornil v súvislosti s novou vyhláškou. Minister naďalej odporúča používanie respirátora a vyhýbanie sa kontaktom.

 

Možno vás zaujme: Dvaja koaliční partneri nechcú predĺžiť núdzový stav




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies