Lena Dunham sa vydá, až keď USA vyjde v ústrety gejom a lesbám

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 16:41 • 2 min
Lena Dunham sa vydá, až keď USA vyjde v ústrety gejom a lesbám

USA - Americká herečka a televízna tvorkyňa Lena Dunham sa za gitaristu kapely Fun Jacka Antonoffa vydá až vtedy, keď sa vo všetkých 50 štátoch USA budú môcť sobášiť ľudia rovnakého pohlavia.

slovakia

left justify in out

 Dvadsaťosemročná umelkyňa, ktorá so spomínaným hudobníkom randí približne tri roky, svoje rozhodnutie zdôvodnila v šou Ellen DeGeneres.

„Keď si predstavím, že by som oslavovala niečo, čo nie je umožnené mnohým ľuďom v mojom živote a mnohým ľuďom, ktorých milujeme, nemohla by som to považovať za oslavu. Takže kým sa z toho nestane niečo, čo bude môcť spraviť každý bez toho, aby ho vylúčili na akejkoľvek úrovni - politickej či citovej, nespravíme to ani my,“ vyjadrila sa rodáčka z New Yorku. 

 

Lena Dunham zaujala verejnosť v roku 2010 nezávislým filmom Tiny Furniture, ktorý napísala i režírovala. Preslávila sa seriálom Girls (2012), vďaka ktorému si vyslúžila osem nominácií na Primetime Emmy - ako režisérka, scenáristka, výkonná producentka i herečka. Hlavná úloha v komediálnom seriáli jej v roku 2013 vyniesla aj Zlatý glóbus, na ktorý ju nominovali i v nasledujúcich dvoch ročníkoch. V roku 2013 zaň získala spolu s tímom aj Directors Guild Award. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies