Len týždeň po výbuchu v hinduistickom chráme v Bangkoku hrozila ďalšia pohroma

NETKY.SK • 24 August 2015, 13:02 • 2 min
Len týždeň po výbuchu v hinduistickom chráme v Bangkoku hrozila ďalšia pohroma

BANGKOK - Thajská polícia dnes objavila a deaktivovala v Bangkoku bombu.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak týždeň po tom, čo pri výbuchu v hinduistickom chráme v centre thajskej metropoly zahynulo 20 ľudí.

 

"Dostali sme správu o bombe na adrese Sukhumvit 81. Išiel som to skontrolovať a našiel som bombu... Nachádzala sa v dome stavbára... Bombu sme deaktivovali a zničíme ju," povedal pre agentúru Reuters veliteľ policajných pyrotechnikov.

 

Thajská polícia taktiež informovala, že stratila stopu po páchateľovi minulotýždňového útoku. Nie je si istá, či hlavný podozrivý je ešte stále v krajine.

Explózia vo svätyni Erawan v centre Bangkoku nebola podľa všetkého dielom medzinárodnej siete teroristov. K tomuto názoru dospeli vyšetrovatelia po konzultáciách s Interpolom i so zahraničnými tajnými službami.

 

Výbuch v chráme si okrem 20 mŕtvych vyžiadal aj vyše 120 zranených. K zodpovednosti za najhorší bombový útok v dejinách Thajska sa doteraz nikto neprihlásil a polícia ešte neurčila jeho motív. Thajská vláda vyjadrila presvedčenie, že osnovatelia výbuchu chceli vážne poškodiť thajskú ekonomiku a turistický ruch.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies