Len 18-ročný vrah už pozná svoj trest

NETKY.SK • 6 Október 2016, 15:23 • 2 min
Len 18-ročný vrah už pozná svoj trest

BANSKÁ BYSTRICA – Trest 22 a pol roka odňatia slobody za vraždu 61-ročného muža uložil dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici 18-ročnému Martinovi G. z Dolnej Hriňovej. Rozsudok nie je právoplatný, prokurátor i obžalovaný sa vyjadria v zákonnej lehote.

slovakia

left justify in out

Na súde sa Martin priznal už pri braní do väzby a na hlavnom pojednávaní to zopakoval. Zároveň svoj skutok oľutoval s tým, že sa za to hanbí. Vražedný útok sa stal v piatok 5. februára tohto roku večer po 19. hodine v Detve pri autobusovej stanici. V minulosti trestaný mladík požiadal 61-ročného muža z Hriňovej, aby mu dal cigaretu. Keď ten odmietol, že cigarety nemá, Martin mu vytýkal, že klame a navrhol mu, aby si s ním šiel vypiť. Keď aj to odmietol, mladík staršieho muža udrel dlaňou do tváre.

 

Keď ten spadol na zem, útočník ho odtiahol za budovu pohostinstva. Pretože muž sa bránil, násilník ho opätovne fyzicky napadol. Keď zbitý muž ostal nehybne ležať, lupič ho prehľadal a zobral mu dvojeurovú mincu a peňaženku, v ktorej našiel dve bankomatové karty. Pretože napadnutý mal pri kartách aj príslušné pin-kódy, pomocou jednej vybral v bankomate 50 eur. Napadnutý muž bol vyzutý, lebo vrah aj v jeho ponožkách hľadal peniaze. Mužovi spôsobil mnohopočetné zlomeniny tváre a spodiny lebečnej, na následky ktorých zomrel.


Po čine si vrah v neďalekom obchodnom centre umyl ruky od krvi a do blízkeho pohostinstva šiel hrať na automatoch. Kriminalisti zo Zvolena podozrivého zadržali v sobotu 6. februára. Martin už mal pripravené veci a chystal sa odísť do Čiech. Na pojednávaní prítomní Martinovi rodičia povedali, že im je veľmi ľúto, čo sa stalo.


Martin G., ktorý 23. októbra bude mať iba 19 rokov, bol v minulosti súdne trestaný za majetkovú trestnú činnosť aj za zločin ublíženia na zdraví. Podľa obhajcu Rastislava Urbániho je aktuálny trest prísny, pričom prokurátor navrhoval uložiť 24 rokov odňatia slobody. Súd obžalovanému uložil aj ochranné liečenie, pretože Martin obeť napadol pod vplyvom alkoholu a lieku. Príbuzným by mal obžalovaný zaplatiť nemajetkovú ujmu jedenásť tisíc eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies